Venom IMAX recensie

Venom IMAX recensieVenom *** 1/2 in IMAX ****

Regie: Ruben Fleischer (Gangster Squad, Zombieland)

Met Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate, Scott Haze, Sope Aluko, Reid Scott, Michelle Lee, Sam Medina, Woody Harrelson,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Spider-Man: Homecoming & Batman vs. Superman.

Het verhaal: Onderzoeksjournalist Eddie Brock gaat achter filantroloog Dr. Carlton Drake die in het geheim op de kap van de armen testen voert op mensen met zogenaamde symbioten uit de ruimte.

Ons verdict: De deal met Marvel Studios & Disney moet serieus pijn hebben gedaan, nadat de Spider-Man-franchise op het laagste pietje ooit kwam te staan. Maar dat hield Sony niet tegen om creatief verder te gaan met het Spider-Man universum en projecten uit de grond te stampen zoals Venom, Silver & Black (of eerder Silver Sable & Black Cat), Morbius the Living Vampire, Kraven the Hunter, Silk, Jackpot & Nightwatch. Venom moet de eerste akelige stripboekverfilming zijn, maar met een PG-13- of KT-keuring hadden wij twijfels met de opzet. Bovendien was Tom Hardy subliem als Bane in The Dark Knight Rises. Kan hij nog beter uit de hoek komen met Venom?

Tom Hardy als Venom vs. Riz Ahmed als Riot

We moeten toegeven dat we aangenaam verrast werden door Venom en dat komt hoofdzakelijk door Tom Hardy die als antiheld heel anders uit de hoek komt tegenover The Dark Knight Rises. Bovendien speelt hij zijn rol als schizofrene gek uitmuntend en samen met de bijrollen van Michelle Williams, Jenny Slate & Riz Ahmed kan de Britse acteur zijn ding doen. De computer effecten zijn puur esthetisch mooi en komen zeer geslaagd over hoewel wij uiteraard wat bloed miste bij al die koppen die opgegeten werden (spoilers!). De enscenering & cinematografie flirt met de grens van het actie- & horrorgenre, vergelijkbaar met producties zoals Underworld, niet om van de dakken te schreeuwen, maar ook niet afstotend. Je leest het dus, regisseur Ruben Fleischer maakt er een solide blockbuster van die trouw blijft aan de comics en verder niet te gewaagd wil zijn. Goede keuze, want de post-credit scènes (2 in totaal) smaken naar meer in dit nieuwe Spidey-Verse.

Kortom, wij vonden Venom geslaagd, maar het is verre van baanbrekend als horrorfilm.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter