De nieuwe Han Solo recensie in IMAX

De nieuwe Han Solo recensie in IMAXSolo: A Star Wars Story *** 1/2 in IMAX 3D *** 1/2

Regie: Ron Howard (Da Vinci Code, A Beautiful Mind, Cinderalla Man)

Met Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton, Woody Harrelson, Joonas Suotamo, Paul Bettany, Jon Favreau, Phoebe Waller-Bridge,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Rogue One.

Het verhaal: Han is een weeskind op hey vreselijke Corellia met grootse plannen om samen met zijn vriendin Qi’Ra te ontsnappen en op avontuur te gaan.

De nieuwe Han Solo recensie in IMAX

Ons verdict: In een korte tijd hebben al 3 Star Wars-films achter de kiezen en deze Solo: a Star Wars story zet de trend verder, ondanks het feit dat het grootste filmstudio van de wereld zijn rechten al dubbel & dik heeft terugverdiend (maar te zwijgen hoeveel geld ze maken met de hele Marvel-franchise). Maar dat is naast de kwestie… Iedere Star Wars-personage verdient een hommage, zo ook Han Solo die werd gevonden in Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!) als Han Solo & Donald Glover (Spider-Man: Homecoming, The Martian) als Lando Calrissian. Met namen zoals Emilia Clarke, Thandie Newton, Woody Harrelson & Paul Bettany staat deze Star Wars anthology-film weer in mooie papieren, maar met de regiewissel kunnen we spreken over een gevaarzone. Top of flop?

 

Wel, gemengde gevoelens hier op de redactie, maar de consensus is dat we enigszins krijgen wat we mogen verwachten. Regisseur Ron Howard breit de eindjes mooi aan elkaar en we krijgen wat we kunnen verwachten van een Star Wars-film: Leuke nieuwe personages, geweldige CGI, een canitina scène & een volle portie nostalgie. Tot op zeker niveau werkt dit, maar tegenover het recente Star Wars VIII: The Last Jedi is het toch een stuk minder. Af en toe zien we een glimps genialiteit van de man achter A Beautiful Mind & Cinderella Man (cfr. de geweldige oorlogsscène, de vliegscène rond Maw & de tijdlijn referentie), maar halverwege Solo: A Star Wars story stuttert de hyperdrive van de Millenium Falcon toch een beetje. Solo: A Star Wars Story blijft in het algemeen aan de oppervlakte met toevalligheden die minder episch zijn als voorheen. De cast levert een degelijke prestatie neer met kuddos aan Woody Harrelson & Chewbacca die als het beste uit de hoek komen.

Kortom, met Solo: a Star Wars story brengen Ron Howard & Disney weer een solide blockbuster, maar het is wel één van de slechtste Star Wars-films aller tijde.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter