Hobbs & Shaw recensie op Telenet Play More

Hobbs & Shaw recensieHobbs & Shaw *** 1/2

Regie: David Leitch (Deadpool 2, Atomic Blonde, John Wick)

Met Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Eiza González, Cliff Curtis, Helen Mirren,…

Speeltijd: 134′

Ga kijken als je hield van Deadpool 2.

Het verhaal: Luke Hobbs & Deckard Shaw vormen een onwaarschijnlijk bondgenootschap wanneer een superschurk de toekomst van de mensheid bedreigt.

xxxx

Ons verdict: Met een omzet van 759 miljoen dollar wereldwijd deed de spin-off Hobbs & Shaw het toch wel iets minder dan zijn grote broertje(s) in 2019 waardoor Universal op geen enkel moment het vuur aan de schenen kon brengen van Disney.

Dwayne Johnson & Jason Statham in Hobbs & Shaw recensie

Toch moet het op het vlak van kwaliteit niet onderdoen aan de Fast & Furious-franchise, want Hobbs & Shaw deed er goed aan om David Leitch, de man achter Deadpool 2, Atomic Blonde & John Wick te betrekken bij de productie. Hobbs & Shaw is van begin tot einde een Leitch-productie met de opbouw & structuur die gelijkaardig loopt als het recente Deadpool 2 en hij maakt het verschil voor Hobbs & Shaw. De tweestrijd tussen Dwayne Johnson & Jason Statham haalt misschien geen hoogtepunt als je het vergelijkt met Furious 7, maar de kunde van Leitch met zijn geslaagd stuntwerk & leuke visual effects zorgt ervoor dat Hobbs & Shaw net dat beetje beter is dan de doorsnee Fast & Furious-film. In mijn ogen was enkel Fast Five door Justin Lin beter. OK, de superschurk met Idris Elba als grote naam gaat er misschien over (vooral in de trailers dan), maar als er één franchise is die volledig over de top mag gaan, is het Fast & Furious wel. Toch? Ook is het even wachten tot er key scènes komen met wagens wat zo eigen is aan de franchise, maar ook deze keer kiest Leitch voor een fijne balans tussen over-the-top special effects en krachtig stuntwerk. Vanessa Kirby is tot slot een verademing in de franchise en we hopen dan ook meer te zien van haar.

Kortom, Hobbs & Shaw is beter dan de doorsnee Fast & Furious-films, dankzij de humor van Dwayne Johnson & Jason Statham en inbreng van regisseur David Leitch. Nu beschikbaar op Telenet Play More!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter