Zorgt overaanbod aan streamingdiensten voor meer ongevallen op de filmset?

 

Tragedie alom, MoviePulpers! Op de filmset van Rust, een nieuwe Western-serie met Alec Baldwin in de hoofdrol werd cinematografe Halyna Hutchins doodgeschoten en regisseur Joel Souza ernstig gewond bij een incident met een vuurwapen. Het alarmpistool dat gebruikt werd, zou een stuk hebben afgeschoten, maar het kan ook zijn dat het wapen per ongeluk werd verwisseld met een echt wapen. Mensen uit de filmindustrie lijken het incident te wijten aan de toenemende stroom aan content waarvoor streamingdienst zoals Netflix, Amazon, Disney Plus, Streamz, Apple TV Plus & meer verantwoordelijk voor zijn.

We weten het allemaal, Netflix werd ingeruild door heel wat kleinere streamingdiensten zoals Disney Plus, HBO Max (Streamz in België), Apple TV Plus, Peacock, Starz,…, maar het tempo waarin content aangeboden wordt, is niet verminderd. Het tegendeel: We krijgen zo’n 3-4 keer meer content te zien op streamingdiensten dan voorheen. Het heeft als pervers gevolg dat er heel wat start-ups begonnen zijn om series & films te maken en daar knijpt het schoentje. Zij vinden amper gekwalificeerde mensen, laat staan mensen met ervaring op de set. Producenten zijn aan de andere kant heel zelfzeker dat content tijdig kan afgewerkt worden en dat ongevallen amper voorkomen. Een indicent zoals deze mag dan een unicum zijn (de laatste was het overleden van Brandon Lee op de set van The Crow), maar kan ook een precedent zijn als het tempo van content maken zo wordt aangehouden.

Inmiddels gaan onze gedachten uit naar de familie van de nabestaanden maar ook Alec Baldwin zelf voor wie het ongetwijfeld ook een shock moet geweest zijn om iemand ongewild te vermoorden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter