The Lodge recensie op iTunes

The Lodge recensie op iTunesThe Lodge ***

Regie: Severin Fiala & Veronika Franz (Goodnight Mommy)

Met Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Richard Armitage, Alicia Silverstone, Danny Keough,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Hold the Dark, The Shining & It Comes at Night.

Het verhaal: Na het verlies van hun moeder zijn Mia & Aiden gedwongen om met hun stiefmoeder alleen Kerst door te brengen in een afgelegen berghut waar ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht.

The Lodge recensie op iTunes

Ons verdict: Met de Belgische bioscopen die vanwege de lockdown pas vanaf de zomer weer openen, blijven heel wat onafhankelijke distributeurs niet bij de pakken zitten. Daarom lanceert The Searchers na o.m. Lumière, CineArt, Cinemien, Imagine, September & O’Brother vanaf deze week een reeks van hun films die in bioscopen moesten verschijnen, maar dat niet konden vanwege de coronacrisis. Next stop is The Lodge die tot leven werd gebracht door de makers van Goodnight Mommy, de alarmerende Oostenrijkse horrorfilm.

xxxxx

The Lodge gaat en staat deels met de acteerprestatie van enerzijds Riley Keough als stiefmoeder Grace en anderzijds de kinderen Aidan & Mia gespeeld door Jaeden Martell & Lia McHugh, maar spijtig genoeg is dit niet voldoende. De uitwerking door Oostenrijkse regisseurs Severin Fiala & Veronika Franz doorheen de film laat te wensen over: Het scenario van The Lodge is traag en verrassend genoeg helemaal niet zo spannend of angstaanjagend wat toch wel de point is van een horrorfilm. De grellige cinematografie vergelijkbaar met Hereditary samen met de donkere ontknoping maken The Lodge uiteindelijk nog aanvaardbaar. Tot slot is dit ongetwijfeld de kortste rol die Alicia Silverstone ooit vertolkte in een film. Why? Waarom was zij gecast in deze film anyway?

Kortom, The Lodge lost voor ons de verwachting niet in, maar is uiteindelijk aanvaardbaar vanwege de cinematografie & ontknoping.

 

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.