Venom Steelbook Special Edition Blu-Ray recensie

Venom Steelbook Special Edition Blu-Ray recensieVenom *** 1/2

Regie: Ruben Fleischer (Gangster Squad, Zombieland)

Met Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate, Scott Haze, Sope Aluko, Reid Scott, Michelle Lee, Sam Medina, Woody Harrelson,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van andere films uit het Spider-Man-universum zoals Spider-Man: Homecoming.

Het verhaal: Eén van Marvel’s bekendste en meest complexe personages is Eddie Brock. Hij wordt de host voor de alien Venom. Als journalist probeert Eddie de beruchte oprichter van de Life Foundation, de vermaarde Carlton Drake te verslaan. Die obsessie heeft niet alleen zijn carrière gekost, maar ook zijn relatie met zijn vriendin, Anne Weying. Bij het onderzoek naar één van Drake’s experimenten fuseert de alien Venom met Eddie’s lichaam. Hij heeft plots ongelooflijke nieuwe superkrachten, en krijgt zo de kans om zo ongeveer te doen wat hij wil. Verwrongen, donker, onvoorspelbaar en aangewakkerd door woede, laat Venom Eddie worstelen om deze gevaarlijke eigenschappen onder controle te krijgen die hij zowel machtig als bedwelmend vindt. Als Eddie en Venom elkaar nodig hebben om te verkrijgen wat ze werkelijk zoeken, raken ze steeds meer en meer met elkaar verweven… Waar eindigt Eddie en waar start Venom?

Venom Steelbook Special Edition Blu-Ray recensie

Het verdict: Het is al van 2007 geleden dat we Venom nog eens in actie zagen op het scherm in Spider-Man 3. Hoog tijd dus dat deze villian with a twist een eigen film krijgt.

Eddie Brock (Tom Hardy) is een onderzoeksjournalist die maar al te graag de vuile was van anderen, vooral de rijken, buiten hangt. Wanneer hij Carlton Drake, de CEO van Life Foundation, confronteert met zijn niet al te frisse praktijken gaat alles verkeerd. Hij verliest zijn job en zijn vriendin. Drake heeft namelijk invloed op alles met zijn fortuin en wil koste wat het kost zijn doel bereiken. Hij is druk
bezig met het zoeken van een manier om in de ruimte te ademen. Dit is mogelijk door het gebruik van symbioten. Parasieten die hij vanuit de ruimte heeft laten overkomen. Wanneer Eddie de mogelijkheid krijgt om Life Foundation te onderzoeken komt hij onbewust Venom tegen. Een symbioot die maar al te graag Eddie als gastheer gebruikt en hem ongekende krachten geeft… en een
onetische eetlust.

Venom is qua special effects een topfilm, snelle achtervolgingen, gevechten en regelmatig een heel donkere humor zijn de funderingen van de film. Tom Hardy houdt de film dan ook als een neurotische Brock en vaak hilarische Venom geheel in zijn eentje recht. Je ziet dan ook dat de acteur zich vermaakt met het spelen van beide personages. Ook de slissende stem van Venom is een onherkenbare Hardy.
Maar zoals bij iedere nieuwe film over een personage uit het Marvel Universum is het moeilijk om al de info in één film te krijgen. Daarom zal je achtergrondkennis een reden zijn of je de film echt ten volle kan appreciëren. Als een leek ga je de film waarschijnlijk heel vermakelijk vinden en uitkijken naar een vervolg, maar de kenners zullen waarschijnlijk met een teleurgesteld gevoel naar de aftiteling kijken. Het verhaal is namelijk niet geheel trouw aan de comics. Maar als je dat even naast je legt is de film voor zowel de geeks als andere mensen een aangename actiefilm.

Conclusie: De makers hebben zeker hun best gedaan om Venom voor te stellen aan het grote publiek op een toegankelijke wijze. Dit zorgt ervoor dat je sowieso een heel vermakelijke actiefilm te zien krijgt die je op het einde doet hunkeren naar meer. En met een glimps van Cletus Kasady / Carnage na de aftiteling lijkt het erop dat we Venom in de toekomst zeker gaan terug zien.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter