Nieuwe Mandalorian S2 banner met cast

The Mandalorian seizoen 2 recensie op Disney Plus België

The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian S2 *****

Bedenker: Jon Favreau (Jungle Book, Iron Man, Lion King) / Regie: Jon Favreau (Chapter 9 – The Marshall), Robert Rodriguez (Chapter 14 – The Tragedy), Brice Dallas Howard (Chapter 11 – The Heiress) & Peyton Reed (Chapter 10 – The Passenger & Chapter 16 – The Rescue)

Met Pedro Pascal, Gina Carano, Werner Herzog, Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Omid Abtahi, Taika Waititi, Timothy Olyphant, Rosario Dawson, Temuera Morrison,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Star Wars-series zoals Star Wars Rebels, Star Wars: The Clone Wars, maar ook The Mandalorian S1, tiens.

Het verhaal: The Mandalorian is opnieuw op pad om The Child a.k.a Baby Yoda terug te herenigen met zijn ras. Zijn reis brengt hem naar Tatooine, de bakermat van het Star Wars-universum.

The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Move over, Trekkies, want Star Wars is terug van weggeweest nadat The Mandalorian S1 man, dier & kar overtuigde van zijn kunnen in een tijd waarin de Skywalker-saga tot zijn einde is gekomen & het algemene kijkpubliek het beu is om voor de zoveelste keer te kijken naar een sprookje in a Galaxy Far Far Away. Disney was niet van plan om zijn investering in George Lucas te verwaarlozen en trok creatieve duizendpoot Jon Favreau aan die voor het Huis van de Muis trouw dienst deed met films zoals The Lion King & Iron Man & bijdrages in Spider-Man: Far from Home en met The Mandalorian opnieuw niet teleurstelt als bedenker. Aan de statistieken van Parrot Analytics te zien is het duidelijk dat heel België laaiend enthousiast is over The Mandalorian die vandaag, hetzij voor eventjes, tot zijn einde komt.

Boba Fett in The Mandalorian S2

Goed nieuws voor Star Wars-fans, want The Mandalorian S2 vliegt er meteen in met heel wat ruimtemythologie zoals een terugkeer naar Tatooine, de geboorteplaneet van Luke Skywalker, Rey Palpatine & Anakin Skywalker, verwijzingen naar de originele franchise met een verklaring van de gebeurtenissen na het ontploffen van The Death Star in Star Wars: Episode VI: Return of the Jedi. Maar het stopt daar niet, want het houdt zich bij zijn belofte om de legeacy van Boba Fett uit de prequels, origenele films & zelfs de animatiereeksen eindelijk uit de doeken te doen. The Mandalorian krijgt daarvoor vers vlees uit de kuip, want regisseurs Robert Rodriguez van Sin City, Bryce Dallas Howard, dochter van Ron Howard die Solo: a Star Wars story verfilmde & Peyton Reed van Ant-Man mogen zich om hun eigen creatieve manier uitleven met personages en nieuwe namen uit de franchise zoals Timothy Olyphant als The Marshall van Mos Pelgo, Rosario Dawson als Ahsoka Tano, Temuera Morrison als Boba Fett (niet Jango Fett zoals in de prequel btw) & professioneel Amerikaanse worstelaar Sasha Banks als Koska Reeves. De makers hebben tevens met The Mandalorian S2 de grappigste & schattigste momenten van Baby Yoda gecreëerd als je het vergelijkt met zijn voorganger. Maar laat ons vooral de legendarische kracht van deze Disney Plus-reeks niet vergeten met een revolutionaire manier van verfilmen met gigantische LED-schermen op de achtergrond, de heerlijke muziek van Ludwig Goransson en het feit dat het 2de seizoen van The Mandalorian opnieuw toont dat het science fiction- & western-genre net zoals Westworld herenigbaar zijn. Tot slot is de ontknoping van The Mandalorian S2 om van te snoepen, wat een aflevering! Toch een kritiek: Moesten de makers nu echt een Dune of Alien rip-off creëren met de 1ste afleveringen van The Mandalorian seizoen 2?

Anyway, het 2de seizoen van The Mandalorian blijft het paradepaardje van Disney Plus en terecht. Eén van de beste series die we van ‘corona’-filmjaar 2020 te zien krijgen, hoewel we nog steeds op onze honger zitten op het vlak van Rated R-footage voor het Star Wars-universum.

Disney+ - BE NL sale

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter