The Mandalorian logo op Disney Plus

The Mandalorian S1 recensie op Disney Plus België

The Mandalorian S1 recensie op Disney Plus BelgiëThe Mandalorian **** 1/2 op Disney Plus België ****

Bedenker: Jon Favreau (Jungle Book, Iron Man, Lion King)

Met Pedro Pascal, Gina Carano, Werner Herzog, Giancarlo Esposito, Nick Nolte, Omid Abtahi, Taika Waititi,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van andere Star Wars-series zoals Star Wars Rebels of Star Wars: The Clone Wars.

Het verhaal: Na de val van het Keizerrijk aan het einde van Star Wars VI: The Return of the Jedi is de wetteloosheid uitgespreid over the galaxy. Een eenzame Mandalorian-krijger zoekt zijn weg door de Outer Rim en verdient zijn geld als premiejager.

The Mandalorian S1 recensie op Disney Plus België

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Na Star Wars IX: The Rise of Skywalker lijkt het Star Wars-sprookje tot zijn einde te komen. Alleszins voor de Skywalker-saga in de bioscoop, want Disney is niet van plan om zijn investering in het Star Wars-universum te laten vergaan. Daarbij houdt het dezelfde strategie aan als Star Wars altijd heeft aangehouden door de wereld van A Galaxy Far Far Away uit te breiden met series & games. Vanwege zijn trouwe dienst aan Het Huis van de Muis krijgt creatieve duizendpoot Jon Favreau, regisseur van o.m. The Lion King & Iron Man en acteur van in o.m. Spider-Man: Far from Home, de kans om zich aan een nieuwe franchise te wagen als schrijver en aan talloze reacties over de plas is het maar al te duidelijk dat The Mandalorian een schot in de roos is.

Pedro Pascal in The Mandalorian S1 recensie op Disney Plus België

Ondanks onze initiële recensie, waarbij we de content uiteraard niet gezien hebben vanwege het feit dat Disney Plus niet gelanceerd was in België, moeten we toegeven dat het 1ste seizoen van The Mandalorian de ideale remedie is om de Star Wars-saga terug op rails te zetten. Hoewel de boel niet bijzonder uitdagend aan elkaar hangt met een conventioneel rechtlijnig verhaal (verfijnde film editing is nooit het sterkste punt geweest van Favreau & zijn team), bouwt de reeks wel mooi op met als kers op de taart de laatste aflevering die door niemand minder dan Taika Waititi geregisseerd werd. Pedro Pascal, of alleszins zijn gedaante, speelt de perfecte Boba Fett lookalike met Gina Carano & Nick Nolte die mooi in tandem met de Narcos-ster mee acteren. Tot slot is het een gemiste kans dat we The Mandalorian met al zijn spoilers niet konden meemaken vanaf de eerste rij, want de laattijdige lancering van Disney Plus heeft heel wat verrassingen zoals The Child a.k.a. Baby Yoda wel voor ons verbrod.

Kortom, het 1ste seizoen van The Mandalorian is het paradepaardje van Disney Plus en terecht. Eén van de beste reeksen die we van het jaar te zien zagen, hoewel we misschien op iets meer Rated R-footage gehoopt hadden met deze eerste live action Star Wars-televisiereeks.

Disney+ - BE NL sale

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter