Once Upon a Time in Hollywood recensie op Telenet Play More

Quentin Tarantino's Once Upon a Time... in Hollywood recensieOnce Upon a Time… in Hollywood *****

Regie: Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Kill Bill, Inglourious Basterds, Django Unchained)

Met Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Luke Perry, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Clifton Collins Jr., Damian Lewis, Lorenza Izzo, Michael Madsen, Zoë Bell, Bruce Dern, Shannon Elizabeth Stone, Margaret Qualley, Sydney Sweeney, Austin Butler, Maya Hawke,…

Speeltijd: 161′

Ga kijken als je hield van La Meglio Gioventù & Hail Caesar!.

Het verhaal: Een televisieacteur aan het einde van zijn carrière streeft samen met zijn stuntman naar eeuwige roem in de filmindustrie tijdens de laatste jaren van de Gouden Eeuw van Hollywood die ten einde kwam met de Charles Manson-moorden in het Los Angeles van 1969.

Once Upon a Time in Hollywood recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Dat Quentin Tarantino opnieuw naar de achtergrond deinsde tijdens de recente Oscar-viering, had veel te maken met Brad Pitt die voor zijn bijrol in Once Upon a Time in Hollywood voor de allereerste keer een Oscar won als acteur. Tarantino had al (2 keer) een beeldje op zijn naam voor beste scenario, maar had toch stiekem verwacht een Oscar op te halen voor de prestigieuze prijs van Beste Regie.

Dat OUATIH niet de grote winnaar werd van de Oscars 2020 is een dikke schande in de ogen van de MoviePulp.be-redactie. Parasite wordt immers (samen met The Irishman nota bene) naar huis gespeeld door het werk in deze film: Een formidabele Leonardo DiCaprio & Brad Pitt ondersteund door de bloedmooie Margot Robbie, een heerlijke zeitgeist, doordachte vintage enscenering met een prijswinnende production design, echte suspense wanneer het hoort en vooral… Moordende Tarantino-dialogen! LEGEND!! Enfin, we sproken er al 2 keer (hier & hier) over, deze 3de recensie spreekt voor zich, nee? Wat enkel kunnen opmerken is dat we recent nog La Meglio Gioventù zagen en moeten toegeven dat Tarantino niet echt vernieuwend was in zijn opzet tegenover deze Italiaanse meerwaardefilm, maar het maakt Once Upon a Time in Hollywood toch nog steeds de perfecte afsluiter van het decennium 2010 als Beste Film van het jaar volgens de populairste filmblog van België.

Kortom, vergeet Parasite, Once Upon a Time in Hollywood was de beste film van het filmjaar 2019 en is NU beschikbaar op Telenet Play More. Streamen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter