Franchise: filmjaar 2019

Dit waren de meest succesvolle films van 2019

Dit waren de meest succesvolle films van 2019

Het grand cru filmjaar 2019 heeft ervoor gezorgd dat de Belgische bioscopen nog niet op hun gat zijn gevallen ondanks de vele streamingdiensten en met een recordomzet van 13,2 miljard dollar is ook Disney dik gerepresenteerd aan de Belgische box office. Sterker nog, ze representeren nagenoeg bijna de hele top 5. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2019:

Lees verder Dit waren de meest succesvolle films van 2019

Dit waren de grootste openingsweken van 2019

Inhuldiging IMAX-zaal in Kinepolis Antwerpen

In België is het altijd een beetje wachten tot alle bezoekerscijfers binnen zijn voor het einde van het jaar, maar de cijfers voor 2019 zijn zo goed als rond. Met zekerheid kunnen we jullie nu de films geven die het meeste geld in het laadje hebben gebracht in hun eerste week te België. België blijft de internationale trend van zware box office nummers in de openingsweek volgen en nieuwe concepten zoals IMAX 3D hebben een serieuze impact op de openingsweken voor films (zo werd Star Wars IX: The Rise of Skywalker onder meer gered door de lancering van IMAX-zaal te Kinepolis Antwerpen). Hierbij de top 5 beste openingsweken voor het filmjaar 2019.

Lees verder Dit waren de grootste openingsweken van 2019


Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2019

Cinefiel, bezin uzelf over het gouden jaar 2019, want we beleven hoogdagen op het creatieve vlak! Ondanks onze kritische blik hebben we nog nooit zoveel sterren kunnen uitgegeven aan schitterende films van Hollywood & Vlaamse bodem, maar ook geweldige series dankzij grote (opkomende) streamingdiensten en mediabedrijven die eindelijk door hebben hoe belangrijk het is om te investeren in content. YAY! Van de monsterfranchises hield enkel Star Wars stand en de kwaliteit kwam weer uit een onverwachte hoek met titels zoals Once Upon a Time in Hollywood, The Irishman, The Joker & Hustlers.  Onder de series herinneren wij onszelf vooral Game of Thrones S8, Jack Ryan S2, Watchmen S1 & het nu al legendarische Chernobyl S1. Zoals ieder jaar presenteren we… Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht – editie 2019 door MoviePulp and other fiction-founders Dax Vercauteren & Kenneth Peeters!

Lees verder Het grote MoviePulp filmjaaroverzicht 2019

10 films om naar uit te kijken in 2019

Daar komt 2019! MoviePulp.be heeft zoals ieder jaar weer een leuke lijst van films die er aankomen. Het jaar belooft weer een stevig blockbuster-jaar te worden met films zoals The Avengers: Endgame, Godzilla: King of the Monsters, Hobbs & Shaw en uiteraard Star Wars IX. Maar onze smaak zal eerder gaan naar The Irishman door Martin Scorsese, The Mustang met Matthias Schoenaerts & Quentin Tarantino’s Once Upon A Time in Hollywood. Of wat denk je van Torpedo & Yummy? Als flopjes gokken we op Alita: Battle Angel, Dectective Pikachu & Sonic the Hedgehog maar we hopen van harte dat FC De Kampioenen 4 eindelijk zijn einde nereikt. Alleszins, geniet van ons overzicht voor filmjaar 2019!

Lees verder 10 films om naar uit te kijken in 2019