Inhuldiging IMAX-zaal in Kinepolis Antwerpen

Dit waren de meest succesvolle films van 2019

Dit waren de meest succesvolle films van 2019

Het grand cru filmjaar 2019 heeft ervoor gezorgd dat de Belgische bioscopen nog niet op hun gat zijn gevallen ondanks de vele streamingdiensten en met een recordomzet van 13,2 miljard dollar is ook Disney dik gerepresenteerd aan de Belgische box office. Sterker nog, ze representeren nagenoeg bijna de hele top 5. Dit zijn de top 5 meest succesvolle films van 2019:

THE LION KING (14,0 miljoen euro / 15.6 miljoen dollar)

The Lion King wordt de grootste film van 2019 aan de Box Office België

Dat we het nog mogen meemaken dat de top box office resultaten van o.m. Titanic wordt getart door een hedendaagse film… Dit jaar was het een feit met The Lion King die een machtige 14 miljoen euro opbracht aan de Belgische box office. Fenomenaalè

THE AVENGERS: ENDGAME (7,79 milljoen euro / 8.68 miljoen dollar)

Avengers Endgame wordt één van de grootste film van 2019 aan de Box Office België

In de Verenigde Staten is The Avengers: Endgame de grootste film aller tijde geworden, maar in België dachten ze daar anders over. Opnieuw moet de Marvel Cinematic Universe de duimen laten voor een andere film in 2019. Vorig jaar was dit Jurassic World 2, dit jaar Lion King.

FROZEN 2 (7,41 miljoen euro / 8.26 miljoen dollar)

Frozen 2 wordt één van de grootste film van 2019 aan de Box Office België

Frozen 2 springt dankzij de prestaties van zijn laatste dagen verrassend de top 3 binnen.

JOKER (6,68 miljoen euro / 7.46 miljoen dollar)

xxxxx

Martin Scorsese heeft de film ondanks zijn zegen nog niet gezien, maar meer dan 800.000 Belgische bezoekers zagen de film wel! Dat maakt het de enige film die dit jaar de hegemonie van Disney kon tarten. Proficiat, Warner Bros.!

ALADDIN (4,67 miljoen euro / 5.20 miljoen dollar)

Aladdin wordt één van de grootste film van 2019 aan de Box Office België

Eveneens een verrassing, zowel voor het publiek als Disney zelf die noodgedwongen is om een vervolg te bedenken op deze live action verfilming, is Aladdin die groeide tot een indrukwekkende 4,67 miljoen euro en opnieuw in zijn laatste dagen veel mensen wist te lokken.

Deze films haalde het net niet: Star Wars IX: The Rise of Skywalker (4,66 miljoen dollar), Dumbo (4,23 miljoen dollar), Toy Story 4 (4,09 miljoen dollar), Hobbs & Shaw (3,65 miljoen dollar), Once Upon a Time in Hollywood (3,63 miljoen dollar) & Captain Marvel (3,59 miljoen dollar).

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.