Kinepolis heropent IMAX in Brussel

In december 2019 opent nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Antwerpen met Star Wars IX: The Rise of Skywalker

Kinepolis Antwerpen opent IMAX-zaal

Groot nieuws in Belgisch bioscoopland! Na de succesvolle heropening van IMAX Brussel eind 2016, werken Kinepolis Group & IMAX Corporation aan de opening van een nieuw IMAX-theater in Kinepolis Antwerpen. Dat meldt de grootste bioscoopgroep van Vlaanderen via zijn website. Het nieuwe theater is iets kleiner als deze van Brussel met 371 zitplaatsen en zal worden uitgerust met IMAX® met laser, de baanbrekende 4K-laserprojectietechnologie om zoals steeds filmliefhebbers de scherpste, helderste & meest levendige beeldkwaliteit te bieden, in combinatie met een ongeëvenaarde geluidservaring die de kijker letterlijk onderdompelt in de actie.

De opening van het IMAX-zaal in Kinepolis Antwerpen staat gepland voor december 2019 en dat is niet voor niks gekozen. Star Wars: The Rise of Skywalker zal nl. de eerste films zijn die in het nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Antwerpen worden vertoond.

“IMAX biedt een exclusieve filmervaring die hoog wordt gewaardeerd door onze klanten. Met dit tweede IMAX-theater willen we meer Belgische filmliefhebbers de mogelijkheid bieden om films te bekijken in IMAX ”, zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. “IMAX Antwerpen past in onze strategie om klanten de keuze te bieden tussen verschillende filmervaringen, waaronder Laser ULTRA en 4DX. We merken dat de klanttevredenheid in deze premium theaters behoorlijk hoog is; het maakt het kijken naar films intenser, wat als een meerwaarde wordt beschouwd, vooral bij het bekijken van content boordevol actie. ”

 

IMAX® met laser beschikt over een nieuwe optische engine en een reeks eigen IMAX-technologieën die beelden projecteren met een beeldverhouding van maximaal 1,9: 1 met maximale resolutie en scherpte en ongeëvenaarde niveaus van helderheid, contrast en kleuren. Het nieuwe systeem bevat ook de nieuwste geluidstechnologie van IMAX, meer specifiek 12.1 audio met nog meer kracht en precisie, en extra audiokanalen aan de zijkanten en in het plafond die ervoor zorgen dat geluid nog effectiever kan worden geplaatst voor een echt meeslepende ervaring.

Fans die Star Wars: The Rise of Skywalker in IMAX (Antwerpen of Brussel) willen bekijken, kunnen vanaf vandaag vooraf tickets kopen op Kinepolis.be.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.