Tag Archives: Kinepolis

Kinepolis krijgt komende 3 jaar 80 miljoen euro om coronacrisis te overleven

Kinepolis bioscopen in Belgie mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Bioscopen krijgen serieuze klappen door de Covid-19 pandemie, zowel lokaal als internationaal. Ook Kinepolis is geen uitzondering met sluitingen van bioscopen, capaciteitsrestricties & het uitstellen van Hollywood-blockbuster releases in verschillende landen. Zowel AMC als Regal zitten al in slechte papieren. Kinepolis mag dan misschien een leuk spaarvarkentje hebben, het moet zich verzekeren tegen de toekomst, want het heeft nog maar een reserve van 10 maanden indien het al zijn bioscopen noodgedwongen moet sluiten en geen inkomsten kan genereren. Om zich voor te bereiden op een langer uitblijven van een volwaardige herneming van haar activiteiten door de recente evolutie van de Covid-19 pandemie, is Kinepolis bij haar huisbankiers een bijkomend krediet aangegaan ten bedrage van 80 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar.

Continue reading Kinepolis krijgt komende 3 jaar 80 miljoen euro om coronacrisis te overleven

Kinepolis gaat deze zomer On Tour voor een buitengewone drive-in filmbeleving

Na enkele maanden binnenblijven komen we allemaal uit ons kot en bereiden we ons voor om te genieten van een heerlijke zomer. Voor filmliefhebbers die tegelijk ook hunkeren naar een unieke filmervaring, komt Kinepolis met een gloednieuw concept: Kinepolis On Tour! Zo parkeer je je wagen deze zomer in de idyllische velden van Maldegem voor de openingsfilm van Kinepolis On Tour, de iconische klepper Interstellar. Of wat dacht je van wegdromen bij een romantische film in de schaduw van het magische kasteel van Alden Biesen in Bilzen? Dé ideale manier om je herwonnen vrijheid te combineren met een flinke portie filmmagie!

Continue reading Kinepolis gaat deze zomer On Tour voor een buitengewone drive-in filmbeleving


BREAKING: Kinepolis sluit de deuren van zijn bioscopen tot en met 31 maart 2020

De coronacrisis bereikt inmiddels een hoogtepunt in België met bekende Vlamingen zoals Walter Gooraerts die besmet geraken. Verscheidene evenementen boven de 1.000 mensen worden verplaatst en Kinepolis doet er nog een schepje bovenop door al zijn bioscopen & megaplexen te sluiten tot en met eind maart 2020.

Continue reading BREAKING: Kinepolis sluit de deuren van zijn bioscopen tot en met 31 maart 2020

Kinepolis heeft een sterk 2019 achter de rug dankzij het mooie filmjaar 2019

Kinepolis heeft weer een voortreffelijk jaar 2019 achter de kiezen en dat rapporteert het met volle trots in zijn nieuwe jaarrekening. Er zijn een reeks factoren, maar de grootste reden is ongetwijfeld het filmjaar 2019 dat echt grand cru was en veel mensen naar de bios lokte, maar ook de implementatie van nieuwe technologieën zoals IMAX & Screen X wordt gepruimd door het internationale filmpubliek met een stijging van maar liefst 13,3% meer bezoekers.

Continue reading Kinepolis heeft een sterk 2019 achter de rug dankzij het mooie filmjaar 2019

In december 2019 opent nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Antwerpen met Star Wars IX: The Rise of Skywalker

Kinepolis Antwerpen opent IMAX-zaal

Groot nieuws in Belgisch bioscoopland! Na de succesvolle heropening van IMAX Brussel eind 2016, werken Kinepolis Group & IMAX Corporation aan de opening van een nieuw IMAX-theater in Kinepolis Antwerpen. Dat meldt de grootste bioscoopgroep van Vlaanderen via zijn website. Het nieuwe theater is iets kleiner als deze van Brussel met 371 zitplaatsen en zal worden uitgerust met IMAX® met laser, de baanbrekende 4K-laserprojectietechnologie om zoals steeds filmliefhebbers de scherpste, helderste & meest levendige beeldkwaliteit te bieden, in combinatie met een ongeëvenaarde geluidservaring die de kijker letterlijk onderdompelt in de actie.

Continue reading In december 2019 opent nieuwe IMAX-zaal te Kinepolis Antwerpen met Star Wars IX: The Rise of Skywalker


Kinepolis introduceert 4DX, Star Wars VIII: The Last Jedi eerste 4DX-film?

Kinepolis introduceert 4DX, Star Wars VIII The Last Jedi eerste 4DX-film

De Kinepolis Group, de grootste bioscoopuitbater van België die onlangs een meerderheidsparticipatie nam in het Canadese Landmark Cinemas, blijft verder investeren in zijn zalen. Kinepolis opent nog voor het einde van dit jaar 2 splinternieuwe 4DX-zalen in Kinepolis Antwerpen & Kinepolis Brussel. Wat is 4DX? 4DX is revolutionaire bioscooptechnologie die alle zintuigen prikkelt. Speciaal opgeleide 4DX editors zorgen ervoor dat onder meer water-, wind-, licht- en misteffecten, in combinatie met realistische bewegingssimulaties, een nieuwe dimensie toevoegen aan de actie op het scherm. In een 4DX bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen. 4DX bioscoopstoelen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm. Naast België opent Kinepolis ook een 4DX-zaal in Frankrijk (Lomme) en Spanje (Madrid).

Continue reading Kinepolis introduceert 4DX, Star Wars VIII: The Last Jedi eerste 4DX-film?


Kinepolis blaast nieuw leven in IMAX-zaal te Brussel

Kinepolis heropent IMAX in Brussel

Heet van de naald: De Belgische Kinepolis Group gaat de IMAX-zaal in Brussel heropenen! Deze werd gesloten in 2005 wegens te weinig beschikbare content op de Belgische markt, maar dat is inmiddels na iets meer dan 10 jaar voorbij. De nieuwe IMAX-zaal zal uitgerust worden met 4K-laserprojectie en 400 zitplaatsen bevatten in Kinepolis Brussel op de Heizel. De heropening zal bovendien gepaard gaan met de release van Star Wars Rogue One op 14 december dit jaar. Wat een goed nieuws!!!

Continue reading Kinepolis blaast nieuw leven in IMAX-zaal te Brussel