Kinepolis on Tour komt terug tijdens de paasvakantie 2021

België boven! 5 Belgische films vertegenwoordigen 60% van de ticketverkoop in Vlaamse Kinepolis-bioscopen

Dat de Belgische cinema goed bezig is de laatste jaren zien we aan de vele awards die we als klein landje binnenhalen, maar het begin stilletjes aan ook zo te worden bij het lokale filmpubliek. Op woensdag 2 november 2022, de start van een nieuwe filmweek, waren Belgische films goed voor 60% van de totale ticketverkoop in de Vlaamse Kinepolis-bioscopen. 60% van alle bezoekers gisteren kocht een ticket voor Zillion, Close, Rebel, Rewind (CEMI) of Onze Natuur de Film. Dat is een opmerkelijk succes voor de Belgische cinema, gezien Hollywood-blockbusters doorgaans de ticketverkoop domineren.

Bovendien krijgen deze 5 films elk op hun beurt hoge scores van de bezoekers. Deze hoge scores doen het beste vermoeden voor de mond-aan-mond reclame en het verder bioscoopsucces van de betrokken films in de komende weken. Het lijkt er ook op dat de films elkaar versterken en dat bijvoorbeeld het succes van Zillion bijdraagt aan de ticketverkoop voor andere Belgische producties.

Zillion

1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

Onze recensies lees je hier.

Close

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi’s moeder. Close is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

Onze recensies lees je hier.

Rebel

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Onze recensies lees je hier.

Rewind

YouTube-sterren Céline en Michiel doen waar ze goed in zijn: leuke, spannende en uitdagende challenges bedenken voor elkaar en hier hun vele volgers mee entertainen op hun socials. En over enkele dagen vieren ze de launch van hun 500ste video: een muziekclip met een mix van niemand minder dan Pat en Loredana. Maar bij de opnames van een nieuwe video gaat het helemaal mis. Door een technische fout in een VR-bril wordt Céline naar het verleden gekatapulteerd en komt ze terecht op een school in het jaar 1996. Céline moet een manier vinden om terug naar het heden te geraken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen, in 2022, probeert Michiel samen met bevriende vlogger, Carlos, te achterhalen wat er met Céline is gebeurd.

Onze Natuur de Film

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven. Het vertelt het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken en de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen…

Onze recensies lees je hier.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter