Enola Holmes 2 recensie op Netflix België

Enola Holmes 2 recensie op Netflix BelgiëEnola Holmes 2 *** 1/2

Regie: Harry Bradbeer (Fleabag, Killing Eve, Enola Holmes)

Met Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Helena Bonham Carter, Louis Partridge, David Thewlis, Susan Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster, Hannah Dodd,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je hield van Knives Out & Enola Holmes, tiens.

Het verhaal: Na het oplossen van haar eerste zaak, treedt Enola Holmes in de voetsporen van haar beroemde broer Sherlock en opent ze haar eigen bureau. Ze komt er echter snel achter dat het leven als vrouwelijke detective niet zo makkelijk is als het lijkt. Als ze op het punt staat de harde waarheid van volwassenheid te accepteren en haar zaak te sluiten, meldt zich een arm meisje bij Enola dat haar een eerste officiële klus aanbiedt: het vinden van haar vermiste zus. Maar deze zaak blijkt veel raadselachtiger dan verwacht, want Enola wordt in een gevaarlijke nieuwe wereld gegooid – van de obscure fabrieken en kleurrijke muziekzalen van Londen, tot de hoogste kringen van de maatschappij en 221B Baker Street zelf. Als de vonken van een dodelijke samenzwering oplaaien, moet Enola de hulp inroepen van vrienden – en Sherlock zelf – om haar mysterie te ontrafelen. Het spel, zo lijkt het, heeft zijn draai weer gevonden!

Millie Bobby Brown in Enola Holmes 2 recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, Netflix lijkt zijn plafond te hebben gehaald op het vlak van gebruikers wereldwijd. De enige manier om sterke content te blijven brengen en gebruikers te houden lijkt een goedkopere formule met advertenties die in grotere landen zoals de VS, UK, Japan, Frankrijk & Italië gelanceerd werd afgelopen dagen. De streamingoorlog heeft het aankopen van series & films duurder gemaakt en de concurrentie is moordend in sommige landen. Maar te zwijgen over bepaalde landen waarbij je verplicht bent in lokale content te investeren om de boel te mogen blijven draaien. Netflix wist nog net Henry Cavill te strikken na The Witcher & Superman om een interessant plot te brengen in combinatie met tienerster Milly Bobby Brown. Enola Holmes 2 werd geboren op de internationale streamingdienst vandaag.

Enola Holmes ging geen prijzen winnen en Enola Holmes 2 evenmin, maar het is opnieuw alles behalve slecht. Het vervolgverhaal van de jonge zus van Sherlock Holmes blijft speels, fun & avontuurlijk en dat heeft niet alleen te maken door Millie Bobby Brown. Ook Henry Cavill & Helena Bonham Carter springen in de bres met nieuwkomers David Thewlis, Hannah Dodd & Sharon Duncan-Brewster die mooi aansluiten. Verder is Enola Holmes 2 gelijkaardig als zijn voorganger op het vlak van de cinematografie, stijl & toon met misschien wel een beter plot als voorheen hoewel het aanspreken van het publiek als 4de wand niet altijd van een leien dakje gaat voor de hoofdrolspeelster. Misschien hebben we de laatste tijd iets teveel actrices dit zien doen om het niet als cliché te beginnen zien. Tot slot kijkt Enola Holmes 2 weer vlot ondanks zijn speelduur van meer dan 2 uur dankzij het luchtige karakter van Brits regisseur Harry Bradbeer.

Kortom, Enola Holmes 2 is opnieuw speels & Fun waarin Millie Bobby Brown niet alleen schittert, maar ook een Henry Cavill, Helena Bonham Carter & David Thewlis. Geniet ervan dit weekend op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter