The Witcher recensie op Netflix België [eerste indruk]

The Witcher recensie op Netflix BelgiëThe Witcher ***

Bedenker: Lauren S. Hissrich (Daredevil, The Umbrella Academy, Defenders) & Andrzej Sapkowski / Regie: Alik Sakharov (Game of Thrones S1)

Met Henry Cavill, Freya Allan, Anya Chalotra, Lars Mikkelsen, MyAnna Buring,Tom Canton, Royce Pierreson, Anna Shaffer,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Good Omens & Carnival Row met een vleugje Game of Thrones.

Het verhaal: De eenzame monsterjager Geralt of Rivia probeert zijn plek te vinden in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden.

Henry Cavill in The Witcher recensie op Netflix België

Ons verdict: Vol trots kondigde Netflix aan dat het The Witcher als serie naar zijn streamingdienst ging brengen in het najaar van 2018 en net na de zomer kwam er nog meer nieuws aan, want The Witcher krijgt nu al een 2de seizoen. Hell, er werd zelfs een heus event georganiseerd in Amsterdam om de serie te lanceren hier in de Benelux. Dat zelfvertrouwen heeft Netflix enerzijds door huisproducente Lauren Schmidt Hissrich die voor de grootste streamingdienst van de wereld o.m. het Defenders-universum met Daredevil uitbouwde en recent The Umbrella Academy bedacht. Anderzijds is er een naam zoals Alik Sakharov die als cinematograaf meewerkte aan de originele Game of Thrones en zich nu als regisseur inzet voor The Witcher. En als kers op de taart is er Henry ‘Superman’ Cavill die de rol van Geralt of Rivia ten volle wilt omarmen na zijn Superman-avontuur voor DC Film.

The Witcher Netflix met Henry Cavill

Maar voor film geldt nog steeds de vloek op gaming, want heel wat filmstudio’s hebben hun tanden al stukgebeten op het verfilmen van populaire games (denk maar aan Resident Evil, Assassin’s Creed, Warcraft: The Beginning,… die heel wat backslash kregen). De personages van The Witcher zijn voor velen misschien minder gekend als kortverhalen of boeken geschreven door de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski en laat dat nu meteen al moeilijkheden brengen. Samen met de toch wel flauwe CGI met momenten, waarin het zich stevig laat verslaan door een Carnival Row & Good Omens bij Amazon Prime Video & nooit aan het niveau komt van Game of Thrones (zelfs het occasionele naakt & geweld is ondermaats), en de slechte opbouw in de eerste 2 afleveringen vonden wij The Witcher tegenvallen in zijn opzet. Al een geluk wordt het toch iets beter op dat vlak met aflevering 3 tot 5 dankzij wat meer actie & gore in plaats van eindeloze monologen & dialogen. Bovendien is het als persoon die niet zo into fantasy & de Continent-wereld met heksers, monsters, elven, dwergen, tovenaars, magiërs en zelfs weerwolven & vampieren moeilijk om het verhaal te volgen zonder je meer te verdiepen in de achtergrond die Netflix niet voldoende ondersteunde in zijn marketing. Tot slot is Henry Cavill’s verschijning een verademing voor de serie (hoewel dat zwaard veel te hoog hangt op de man’s rug naar onze persoonlijke zinnen), maar zijn acteerprestatie als antiheld laat te wensen over en wordt niet voldoende ondersteund door mooie nieuwkomers Freya Allan & Anya Chalotra en zwaargewichten zoals Lars Mikkelsen.

Kortom, The Witcher lost voor ons de verwachtingen niet in. Neem dan eerder tijd voor wat er qua fantasy staat & komt op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter