Geen Henry Cavill meer als Superman voor DC Extended Universe?

Het ziet er naar uit dat de DC Extended Universe opnieuw een grote naam krijgt die de franchise zal verlaten. Henry Cavill die sinds Man of Steel Superman vertolkt, is onzeker voor de toekomst. Hij zal geen cameo kunnen spelen in de nieuwste film van DC’s Shazam! alsook zijn er geen films gepland rond Superman bij DC Films & Warner Bros. Dit maakt zijn toekomst onzeker met andere projecten die op de planning staan voor de bekende acteur die onlangs te zien was in Mission: Impossible – Fallout en de hoofdrol in The Witcher zal vertolken voor Netflix. Er gaan geruchten dat Michael B. Jordan van Creed 2, Kin, Black Panther & Fahrenheit 451 de rol van Superman zal overnemen, maar een ander gerucht lijkt te wijzen op het feit dat DC-films zich gaat toespitsen op vrouwelijke superhelden met o.m. Birds of Prey & Wonder Woman 1984. De hele DC Extended Universe zit na Justice League in de slop en het zal afwachten worden tot Aquaman & Shazam! om te kijken waar de franchise naartoe zal gaan. Ook Ben Affleck is al een tijdje onzeker voor een rol in The Batman & The Joker-film met Joaquin Phoenix.

 

View this post on Instagram

 

Today was exciting #Superman

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Inmiddels blijven de zaken onduidelijk, maar er komen lichtelijk reacties van links & rechts. Zo vertelt de manager van Henry Cavill dat het niet zo is dat Henry Cavill niet meer in de huid van Superman wil kruipen. The Hollywood Reporter zegt dan weer dat het Warner Bros. zelf is die de beslissing heeft gemaakt om niet meer verder te gaan met Cavill, omdat hij niet zou openstaan voor een cameo in Shazam! zonder een contractverlenging. DC Film is ook niet van plan om Superman snel terug op de planning te zetten. Van de oude garde blijft dus enkel Gal Gadot, Ezra Miller & Jason Momoa over en het lijkt er ook op dat Warner Bros. zich van zijn Zack Snyder-legacy wil ontfremen. De regisseur lacht in zijn vuistje, want op Vero bespaarde hij zijn commentaar niet.

Geen Henry Cavill meer als Superman voor DC Extended Universe volgens Zack Snyder

In een officieel statement doet Warner Bros. nu alsof er niets aan de hand is:

“While no decisions have been made regarding any upcoming Superman films, we’ve always had great respect for and a great relationship with Henry Cavill, and that remains unchanged.”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter