Fahrenheit 451 recensie op Telenet Play More

xxFahrenheit 451 ****

Regie: Ramin Bahrani (99 Homes)

Met Michael Shannon, Michael B. Jordan, Sofia Boutella, Martin Donovan, Lilly Singh, Laura Harrier,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Mute.

Het verhaal: In een alternatieve toekomst trekt Guy Montag, wiens taak het als brandweerman is om alle boeken in de wereld te verbranden, zijn daden in twijfel te trekken nadat hij ziet hoe een vrouw bereid is te sterven voor de liefde van literatuur.

Fahrenheit 451 recensie op Telenet Play More

Ons verdict: Dat science fiction in 2018 aan een opmars bezig is op het vlak van streaming, is evident met films zoals Annihilation, Mute, Anon en series zoals Altered Carbon & Star Trek: Discovery die allemaal hun weg vinden naar internationale streamingdiensten zoals Netflix. HBO moet ook niet achterblijven en doet dit ook niet met het ijzersterke Westworld, maar op het vlak van films doet het een inspanning met Fahrenheit 451. De dystopische boekklassieker van Ray Bradbury krijgt zo opnieuw een leven op pellicule na zijn succesvolle poging in 1966 en met een budget dat zeker 2 keer zo groot is dan alle films van Iraans-Amerikaanse regisseur Ramin Bahrani samen, mogen we wel wat verwachten van deze Fahrenheit 451.

Michael Shannon & Michael B. Jordan in Fahrenheit 451 recensie op Telenet Play More

Nu, vanwege de populariteit van science fiction & dystopische toekomsten (Maze Runner, Hunger Games, Divergent) gaan mensen meteen vergelijken en zeker als je dan gaat experimenteren met het verhaal van een boekklassieker, kom je op gevaarlijk terrein voor de boekenliefhebbers onder ons. Niet te vergeten dat de film Fahrenheit 451 uit 1966 door de Franse regisseur François Truffaut ook een zekere cult kent als één van de eerste kleurenfilms. Maar het begin van HBO’s Fahrenheit 451 is sterk met Michael Shannon die steeds een memorabele prestatie neerlegt en Michael B. Jordan die met zijn prestatie steeds het actievolle aan het licht brengt. Visueel zit Fahrenheit 451 ook sterk in elkaar met cinematograaf Kramer Morgenthau die zijn beste prestatie tot op heden neerlegt (na de Game of Thrones-afleveringen dan) en het werk van Meghan Kasperlik (The Dark Knight Rises & It Comes at Night), de man achter de geweldige kostuums van de futuristische brandweermannen. Het verhaal past ook in het heden met de technologische trends van de Facebook’s & Google’s van deze wereld die met algoritmes meer en meer bepalen hoe we denken. Enkel het einde laat op het vlak van editing & eindconfrontatie misschien te wensen over, maar de toon werd in de rest van de film succesvol gezet. Het geeft Fahrenheit 451 een zeker indie-gevoel, gezien je wel wat interpretatie nodig hebt om te kunnen genieten van het einde.

Kortom, Fahrenheit 451, we enjoyed it. Zeker zijn indie-karakter en symbolisch einde.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter