The Crown S3 recensie op Netflix België

The Crown S3 op Netflix België posterThe Crown S3 **** 1/2

Creator: Peter Morgan (The Crown, The Last King of Scotland, Rush)

Met Olivia Colman, Tobias Menzies, Helena Bonham Carter, Josh O’Connor, Erin Doherty, Ben Daniels, Jason Watkins, John Lithgow,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Favourite & het vorige seizoen van The Crown.

Het verhaal: Londen, 1965. De koninklijke familie rouwt om het overlijden van Britse staatsman Winston Churchill. Met het komen van een nieuwe premier, Harold Wilson van de Labour-partij, voelt het voor koningin Elizabeth & koning Philip aan als een nieuw era, zeker als ze horen dat de nieuwe premier midden in de Koude Oorlog een marxistisch verleden blijkt te hebben.

xxxxx

Ons verdict: Netflix is volgens het management & zijn vele VPs nagenoeg niet meer bezig met awards, prijzen & andere erkenningen, maar zijn nalatenschap met toonaangevende titels zoals Roma, Black Mirror, Bloodline, Ozark, House of Cards, Orange is the New Black & The Ballad of Buster Scruggs wil niet loslaten. Ook met The Crown vielen ze destijds in de prijzen op de Golden Globes en met het aanstellen van Oscar-winnares Olivia Colman wordt al meteen duidelijk dat Peter Morgan die legacy van Netflix maar al te graag opnieuw wil opzoeken om zijn hitserie tot een hoger niveau te brengen.

De Cast van The Crown op Netflix België

Geloof ons als we zeggen dat het 3de seizoen van The Crown een stevig sprong voorwaarts is tegenover zijn voorganger en zelfs zijn origineel overtreft (beiden waren overigens alles behalve slecht zoals je kon lezen aan onze reviews). De acteerprestatie van Olivia Colman als The Queen is net zoals het engelengezang van Adel & haar bijdrage in The Favourite meesterlijk, maar ook Tobias Menzies & Helena Bonham Carter hebben veel mee te maken met het feit dat we dit 3de seizoen nog een stuk beter vinden als zijn voorgangers. Sorry, Claire Foy & Matt Smith & zelfs John Lithgow want als je weet dat zijn gastprestatie, die destijds een award won voor zijn werk in The Crown S1, te niet wordt gedaan door het trio in de pilot van The Crown 3, dan weet je wel hoe laat het is. Zoals de vorige seizoenen haalt schrijver en bedenker Peter Morgan opnieuw een heleboel konijnen uit zijn hoed die we straf blijven vinden vanwege de controverse die ze steeds met zich meeneemt rond het Britse koningshuis. Again, we herhalen het net zoals bij de vorige seizoenen van The Crown & het recente The Irishman, opnieuw toont Netflix zijn tanden aan de buitenwereld en geeft het creatievelingen de kans om zich te ontplooien zoals ze willen met een waardig budget. In België is het bvb. nog steeds onmogelijk om zo’n vrijheid te krijgen om verhalen te brengen van de royals. Fenomenaal. Opnieuw geen Hans Zimmer wat misschien wel het enige minpuntje is dat we konden vinden in dit 3de seizoen van The Crown S3, want ook weer de kostuums zijn on point in The Crown S3.

Kortom, met The Crown S3 blijft Netflix zich opnieuw uitvinden. Fenomenaal werk van Olivia Colman & Peter Morgan dat ervoor zal zorgen dat Disney+ nog ver uit de gedachten van de Belgen blijft.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter