Pet Sematary recensie op BIFFF

xxxPet Sematary ****

Regie: Kevin Kölsch & Dennis Widmyer (Holidays, Mama 2, Absence)

Met Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Jeté Laurence, Alyssa Brooke Levine, Obssa Ahmed,…

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van Halloween, Us, The Prodigy & The Winchester Mystery House.

Het verhaal: Dr. Louis Creed en zijn vrouw Rachel verhuizen met hun 2 jonge kinderen vanuit Boston naar het platteland van Ludlow, Maine. Het echtpaar ontdekt al snel een mysterieuze begraafplaats voor huisdieren, diep verborgen in het bos in de buurt van hun nieuwe huis.

Pet Sematary recensie op BIFFF 2019

De setting: Cultliefhebbers, van 9 tot en met 21 april 2019 is er het Brussels Internationaal Festival voor de Fantastische Film (BIFFF), het festival voor spectaculaire sciencefiction-, horror-, fantasy- en cultfilms in de Bozar in het hartje van Brussel op de Kunstberg. Dit jaar is er een aardige selectie aan films met titels zoals Pet Sematary, Bastaard, Greta, Hellboy, Beach Bum, Terminal & veel veel meer. Voor sfeer tijdens kill scènes is het de place to be as always… OPGEPAST: Niet voor gevoelige zieltjes die graag smetteloos naar een film willen kijken.

Ons verdict: 2019 kan nu al ingaan als wederom een voortreffelijk jaar voor het horrorgenre met topper Us & smaakmaker The Prodigy die ons al konden bekoren dit jaar en als tipje van de sluier kunnen we nu al in het begin van onze recensie vertellen dat ook deze Pet Sematary niet ontgoochelt. Pet Sematary is net zoals zijn voorganger IT een Stephen King-verhaal dat reeds in slechte uitvoering werd verfilmd, maar de Hollywood-remake is een upgrade die de verhalen van de immens populaire Amerikaanse schrijver verdient…

Pet Sematary recensie

Toegegeven, Pet Sematary heeft misschien een aantal schoonheidsfoutjes met de cinematografie en enkele special effects in het begin van de film die niet door perfectionisten is afgewerkt. De geweldige production design die we zagen in het marketing materiaal met de beestenmaskers blijft misschien iets teveel aan de oppervlakte, maar regisseursduo Kevin Kölsch & Dennis Widmyer weten wat belangrijk is. Ze leggen een goede basis door een uitstekend tempo en ideale opbouw neer te zetten met de legendarische verhaallijn van Stephen King’s Pet Sematary. Pet Sematary doet het horrorgenre eveneens heel wat eer aan door zijn kill scènes geweldig op te bouwen en niet in het cliché te vervallen door meermaals met het publiek te spelen in de opbouw van de schrikscènes. Qua spanningsopbouw moet het, met zijn lange takes tijdens de schrikscènes, niet onderdoen aan Villeneuve’s Sicario, if you understand what I’m sayin’. Heerlijk bevredigend! Het resultaat is dan ook met het goede acteerwerk van John Lithgow, Jason Clarke & Amy Seimetz die in iedere filmliefhebber nog zou moeten kennen van de uitstekende schrikscène in Alien: Covenant, dat Pet Sematary de hoge verwachtingen van het publiek inlost. Tot slot hebben de makers er goed aan gedaan om het literaire werk van Stephen King zoveel mogelijk intact te houden. Paramount Pictures… Douze points!

Besluit: Pet Sematary is een Hollywood-verfilming van Stephen King die na IT niet ontgoochelt en er mag zijn. We hebben ervan genoten samen met de sfeer op de openingsdag van het Brussels Internationaal Festival voor de Fantastische Film!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter