The Anatomy of a Scandal recensie op Netflix België

The Anatomy of a Scandal recensie op Netflix BelgiëThe Anatomy of a Scandal *** 1/2

Bedenker: David E. Kelley (Big Little LiesNine Perfect StrangersThe UndoingBig Sky) / Regie: S.J. Clarkson (Jessica JonesThe Defenders)

Met Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend, Naomi Scott, Josette Simon, Geoffrey Streatfeild, Joshua McGuire,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van How to Get Away with Murder, Disclosure & Defending Jacob.

Het verhaal: James & Sophie Whitehouse hebben een gelukzalig en bevoorrecht leven. Als minister in het parlement met een liefhebbende familie thuis lijkt alles James voor de wind te gaan, maar dan komt er plotseling een groot schandaal aan het licht. Advocaat Kate Woodcroft heeft ondertussen haar eigen zorgen, zeker wanneer haar vervolging zowel Westminster, het huwelijk van de Whitehouses en haar eigen imago dreigt te schaden.

Sienna Miller in Anatomy of a Scandal voor Netflix België

Ons verdict: Schrijver & producent David E. Kelley heeft een mooie naam voor zichzelf uitgeschreven, MoviePulpers. Dankzij zijn hitserie Big Little Lies was hij het aandachtspunt voor vele streamingdiensten, gezien hij voor Disney Plus onlangs Big Sky maakte & voor HBO de monsterhit The Undoing schreef. Hij maakte de cirkel der streamingdiensten compleet door Nine Perfect Stranger te brengen voor Amazon Prime Video, maar dat ging mis. Spijtig genoeg is de kwaliteit van een Kelley-productie met de jaren alleen maar afgenomen op het vlak van beeld & verhaal en dan is het tijd voor Netflix om in te grijpen…

Anatomy of a Scandal met Sienna Miller komt op 15 april 2022 naar Netflix België

Netflix pikte immers Anatomy of a Scandal op van David E. Kelley gebaseerd op het boek van de Britse journaliste Sarah Vaughan, een verrassend nieuwe dramathriller met een plot dat zich voor één van die zeldzame keren focust op een verkrachting in plaats van een moord. De pilot bouwt dit heel mooi op overigens (noteer daarbij ook de leuke knipoog naar Anatomy of a Murder uit de jaren ’50). Anatomy of a Scandal waagt zich ook aan de hele #MeToo-polemiek, maar valt niet zo door de mand als Twee Zomers door een meer genuanceerde blik te werpen op een verkrachtingszaak. Het plot, dat een aangrijpende rechtszaaldrama met persoonlijke & politieke schandalen van de Britse elite bloot wil leggen, wordt daarbij ondersteund door een cinematografie & verloop die we kennen uit het geslaagde Defending Jacob, maar ook namen zoals Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend & Naomi Scott bewijzen de Netflix-TV-productie een dienst. Vooral de acteerprestaties van de dames komen hierbij mooi uit de hoek. Met 6 afleveringen houdt The Anatomy of a Scandal er het ritme in om mooi te eindigen zoals het hoort. Dikke aanrader en opnieuw toont Netflix zijn kunnen om een producent met een dalende trend terug op de rails te brengen.

Kortom, met The Anatomy of a Scandal dissecteert David E. Kelley een verhaal rond verkrachting tot op het bot, maar wel op het niveau van The Undoing. En daar zijn we blij mee!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter