Twee Zomers recensie op VRT Nu

Twee Zomers recensie op VRT NuTwee Zomers ***

Regie: Brecht Vanhoenacker / Tom Lenaerts (Over Water)

Met Tom Vermeir, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen,  Tijmen Govaerts, Herwig Ilegems, Sanne Samina Hanssen, An Miller, Tine Roggeman, Felix Meyer, Lukas Bulteel, Vincent Van Sande, Louise Bergez, Marieke Anthoni, Bjarne Devolder,..

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van A Bigger Splash, Bastaard & Over Water.

Het verhaal: Het begint 30 jaar geleden: een groep levenslustige jonge 20-igers wil nog één vakantie lang feesten voor het serieuze leven begint. Maar dat loopt helemaal fout wanneer een van hen om het leven komt bij een tragisch incident. 30 zomers later nodigen Romée & Peter, het meest succesvolle koppel van de groep, dezelfde groep vrienden van toen uit om de verjaardag van Romée te vieren tijdens een lang weekend op een eilandje voor de Franse Azurenkust. De champagne staat koud en het zwembad zorgt voor verfrissing: dit wordt een onvergetelijk weerzien voor de intussen levenslustige jonge 50-igers.

De cast van Twee Zomer in nieuwe Twee Zomers recensie op VRT Nu

Ons verdict: Antwerpse televisiemaker Tom Lenaerts moet toch heel wat hebben gezien in de Vlaamse film- & TV-wereld. Eén van de gouden haantjes van Woestijnvis en later SBS met de lancering van VIER/VIJF/ZES maakte met zijn creatieve kompaan Bart De Pauw  het legendarische Schalkse Ruiters en het heeft hem de laatste tijd heel wat kopzorgen gebracht. Hij werd meermaals om zijn mening gevraagd rond het grensoverschrijdend gedrag van De Pauw en deze hele heisa heeft duidelijk veel teweeg gebracht bij de man achter De Mol & De Pappenheimers. Daarom komt hij nu met Twee Zomers, een nieuwe Vlaamse serie die barst van de nuance rond het #MeToo-onderwerp.

Lenaerts zoekt samen met Paul Baeten Gronda de grens op in het debat rond groepsverkrachting en krijgt daarom een mooie Vlaamse sterrencast om dit te vervolledigen met namen zoals Tom Vermeir, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Ruth Becquart, Inge Paulussen & Tijmen Govaert. De dynamiek volgt deze van Over Water voor de hedendaagse scènes & Bastaard voor de scènes in de jaren ’90 met dat verschil dat het verfijnd camerawerk van Brecht Vanhoenacker deze van A Bigger Splash volgt. Heel wat dingen die we dus al hebben gezien en hoewel Twee Zomers misschien de ideale therapie was voor het hoofd van het productiehuis Paneka vonden wij de nuance in het debat maar wat flauw. Geef ons dan maar een Bastaard of misschien een Vlaamse serie die meer de uitersten in het debat over grensoverschrijdend gedrag aan het woord laat. Bovendien denken we dat het #MeToo-debat in de filmindustrie misschien wel aan het einde van zijn discours is na de recente veroordeling van Bart De Pauw. Tot slot vinden we het open einde van Twee Zomers mooi symbolisch.

Kortom, Tom Lenaerts kan zich inmiddels de koning van Vlaamse drama noemen met Twee Zomers die de lijn van Over Water volgt. De nuance in het gedrag rond #MeToo wist ons maar weinig te bekoren, maar het camerawerk van Brecht Vanhoenacker mag er zijn. Nu beschikbaar op VRT Nu!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter