Kevin Janssens en Ella-June Henrard in Fair Trade trailer op Streamz

Fair Trade recensie op VTM Go

Fair Trade recensie op VTM GoFair Trade ****

Regie: Marc Punt (Matroesjka’s)

Met Kevin Janssens, Ella-June Henrard, Peter Van de Begin, Charlotte Timmers, Axel Daeselaire, Sven De Ridder, Manou Kersting,…

Speelduur: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hieldje houdt van Matroesjka’s, Code 37 & The Shield.

Het verhaal: Walter & Robin zijn 2 Antwerpse flikken die aan de verkeerde kant van de wet belanden, en in zee gaan met Patrick, een louche autohandelaar / gangsterbaas. Ze komen terecht in een spiraal van drugs, seks en geweld.

Ella-June Henrard en Kevin Janssens in Fair Trade op Streamz

Ons verdict: Begin 21ste eeuw verbaasde Marc Punt vriend en vijand met 2 magistrale seizoenen van Matroesjka’s. Na enkele jaren van amusante, maar eerder dwaze komedies als Frits & Freddy en Bowling Balls, is hij nu terug op niveau met de stevige politiereeks Fair Trade.

De MoviePulp.be-redactie heeft zich rot geamuseerd met Fair Trade. Verwacht je aan alle typische Marc Punt eigenschappen met sappige dialogen tjokvol heerlijk Antwaaarps scheldproza, gitzwarte humor, ruw geweld en een streepje ‘functioneel’ naakt. Niet in het minst dankzij de fantastische cast die allemaal een personage kregen dat perfect op hun lijf geschreven is. Kevin ‘opgefokt ventje met kort lontje’ Janssens, Peter ‘Ray Van Mechelen leeft’ Van den Begin, Axel ‘groot bakkes’ Daeselaire, Manou ‘domme sidekick’ Kersting en diens meer. Diegene die het meest in het oog springt, is de wonderlijke Ella-June Henrard, die andermaal bewijst dat ze méér is dan een prachtig snoetje en dito lijf, en het strafste Vlaamse flikkenwijf neerzet sinds Veerle Baetens in Code 37. Tot slot verliest Fair Trade op geen enkel moment zijn niveau om misschien wel één van de strafste Vlaamse series van het moment te zijn.

Kortom, Fair Trade is een topserie en vanaf nu te volgen op VTM Go. Pik het mee tijdens de krokusvakantie mocht je geen Streamz in huis hebben gehaald (=schande!).

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.