21 Bridges recensie

21 Bridges recensie21 Bridges *** 1/2

Regie: Brian Kirk (Game of Thrones S1, Penny Dreadful S2, Boardwalk Empire S1)

Met Chadwick Boseman, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Stephan James, J.K. Simmons, Keith David, Gary Carr, Louis Cancelmi, Victoria Cartagena,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Den of Thieves.

Het verhaal: NYPD-agent Andre Davis, die zijn vader verloor in een politieactie, moet zo snel mogelijk de dieven van een drugsoverval zien te pakken te krijgen voor de 21 bruggen van Manhattan opnieuw worden opgezet voor het publiek.

Chadwick Boseman & Sienna Miler in 21 Bridges recensie

Ons verdict: Je kan als regisseursduo niet aan het roer blijven van de grootste filmfranchise van het moment, want eindelijk heb je geld om te doen wat je wil en dan wil je dat spenderen. Joe & Anthony Russo krijgen zo de opportuniteit om een eigen film te financieren en om dit tot een succes te brengen regelden niemand minder dan regisseur Brian Kirk die talloze afleveringen uit het originele seizoen van Game of Thrones heeft geregisseerd en klaar is voor zijn eerste filmdebuut. Met oudgediende Chadwick Boseman (Black Panther) in de hoofdrol zie je een duidelijk Marvel-kantje aan de casting van 21 Bridges.

Nu, 21 Bridges is wel een heel ander beestje dan de MCU. Het misdaadverhaal heeft tinten van neo noir in zijn cinematografie en het accent wisselt continu van actie naar plotwending en terug zonder dat de film op een of ander moment niet verteerbaar blijft. Persoonlijk vonden we dat de plottwisten iets teveel aanwezig waren in de film, maar goed, dat is dan ook de opzet van de film. De voltallige cast met Chad Boseman & Stephan James levert mooi werk en zelfs Sienna Miller legt een goede prestatie neer hoewel je haar altijd wel ergens moet hebben als actrice. Tot slot verteert 21 Bridges vlot met zijn speelduur van net onder de 100 minuten.

Besluit: Begin het nieuwe filmjaar met het smaakvolle 21 Bridges , vanaf 1 januari 2020 in avant-première in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter