Kinepolis krijgt komende 3 jaar 80 miljoen euro om coronacrisis te overleven

Kinepolis bioscopen in Belgie mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Bioscopen krijgen serieuze klappen door de Covid-19 pandemie, zowel lokaal als internationaal. Ook Kinepolis is geen uitzondering met sluitingen van bioscopen, capaciteitsrestricties & het uitstellen van Hollywood-blockbuster releases in verschillende landen. Zowel AMC als Regal zitten al in slechte papieren. Kinepolis mag dan misschien een leuk spaarvarkentje hebben, het moet zich verzekeren tegen de toekomst, want het heeft nog maar een reserve van 10 maanden indien het al zijn bioscopen noodgedwongen moet sluiten en geen inkomsten kan genereren. Om zich voor te bereiden op een langer uitblijven van een volwaardige herneming van haar activiteiten door de recente evolutie van de Covid-19 pandemie, is Kinepolis bij haar huisbankiers een bijkomend krediet aangegaan ten bedrage van 80 miljoen euro met een looptijd van 3 jaar.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group vertelt: “We loodsen de Groep doorheen de Covid-pandemie zoals gepland en zitten op schema inzake cashplanning, met voldoende financiële reserves om de Groep nog meer dan 10 maanden een scenario van volledige sluiting te laten overbruggen. Het bijkomende krediet geeft ons het comfort om inzake liquiditeitsreserves voorbereid te zijn op scenario’s waarbij de afloop van de pandemie langer op zich zou laten wachten dan verhoopt. Tot voor kort was er al helemaal geen sprake van een derde golf, nu wel. We blijven er evenwel van uit gaan dat we in de loop van de komende maanden onze activiteiten zullen kunnen hernemen en zullen bouwen aan ons herstel.”

Vooralsnog blijven Belgische bioscopen gesloten en ook internationaal zijn er meer en meer landen in lockdown waardoor Kinepolis haar bioscopen niet kan openen.

In dit kader hebben de banken tevens de opschorting van de kredietconvenanten (‘covenant holiday’) verder verlengd tot 30 juni 2022.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.