Kinepolis zet voet aan wal in VS met MJR Digital Cinemas

Kinepolis zet voet aan wal in VS met MJR Digital Cinemas

Na Canada kondigt de Kinepolis Group volle trots aan dat het ook zal uitbreiden naar de Verenigde Staten. Het kocht immers vandaag MJR Digital Cinemas met zijn 10 vestigingen in de buurt van Detroit, Michigan voor een slordige 137 miljoen euro.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group, vertelt in een persbericht:

“Ik ben bijzonder trots dat we de kans krijgen onze investering in Canada uit te breiden naar de VS. De succesvolle overname van het Canadese Landmark Cinemas heeft aangetoond dat we onze bedrijfsstrategie succesvol kunnen implementeren in een ander continent en een andere tijdzone. De overname van MJR past perfect in wat we nastreven inzake expansie : geografisch sluit het aan bij Canada, het betreft uitsluitend multi- en megaplexen en we verwerven een belangrijke vastgoedpositie. Wat mij bovenal enthousiasmeert is hoe uitnodigend het huidige MJR-team is om Kinepolis’ managementvisie en klantenconcepten te implementeren in de MJR-bioscopen.”

 

Mike Mihalich, stichter en CEO van MJR Digital Cinemas bevestigt:

“Ik heb het geluk gehad om MJR van nul op te bouwen tot de schitterende bioscoopgroep die het vandaag is. Ik ben blij dat mijn fantastische ploeg door zal blijven gaan als deel van het grotere Kinepolis-team om onze klanten dezelfde hoge standaarden te blijven bieden, zoals we dat doen sinds de oprichting van MJR in 1999. Ik vertrouw erop dat Kinepolis, een toonaangevende bioscoopgroep die onze waarden deelt, MJR naar de toekomst zal leiden.”

 

MJR Digital Cinemas blijft voorlopig wel verder gaan onder zijn eigen naam net zoals het Canadese Landmark Cinemas.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter