Mortal Engines Telenet Play More recensie

Mortal Engines Telenet Play More recensieMortal Engines *** 1/2

Regie: Christian Rivers (Lord of the Rings)

Met Hera Hilmar, Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephen Lang, Jihae Kim, Leila George D’Onofrio, Colin Salmon, Patrick Malahide, Frankie Adams, Rege-Jean Page,…

Speeltijd: 128′

Ga kijken als je hield van Ready Player One, Alita: Battle Angel & Mad Max: Fury Road.

Het verhaal: Welkom in een wereld waarin gigantische steden zich op wielen voort verplaatsen en elkaar op gewelddadige wijze bekampen. In die wereld proberen twee zielsgenoten een complot te stoppen.

Ons verdict: Met een magere box office van 84 miljoen dollar wereldwijd en een productiebudget van 100 miljoen dollar werd Mortal Engines een kleine flop voor special effects-man Christian Rivers die debuteerde als regisseur met dit science fiction epos, maar een flop betekent niet altijd dat de kwaliteit daar niet tegenover staat. In een wereld waarin Disney de social media buzz van franchises beheert, vallen films van andere filmstudio’s uit de boot door het overaanbod en als kritische kijker moet je jezelf open kunnen stellen voor meer.

De Ijslandse Hera Hilmar is Hester Shaw in Mortal Engines

Mortal Engines is een deftige blockbuster die op het vlak van editing & structuur dezelfde lijn als Ready Player One volgt. Christian Rivers & Peter Jackson toveren dan ook verbluffende special effects uit de mouwen die doen terugdenken aan de succesvolle LOTR-franchise (cfr. de muur  van the Anti-Traction League uit Mortal Engines die ontzettend hard op deze van Lord of the Rings: The Two Towers lijkt). De relatief onbekende & jonge cast met namen zoals Hera Hilmar, Robert Sheehan, Leila George D’Onofrio & Ronan Raftery is een zwakke schakel in de film, hoewel Hugo Weaving & Stephen Lang het niveau wel hoog houden in Mortal Engines. Een ander minpunt is het einde dat Mortal Engines enigszins overneemt van de originele Star Wars-films, maar waarom zou je een succesvol plot niet opnieuw recycleren na bijna 40 jaar? Juist? Potentieel is er ook nog, gezien Mortal Engines aan de oppervlakte van de immense mythologie van de boeken blijft, maar boekenwurmen onder ons zullen wel misnoegd zijn als ze weten dat er iets teveel buiten de lijntjes van het personage van Hester Shaw wordt gekleurd. Tot slot kon de muziek wel iets legendarischer zijn.

Kortom, we vrezen dat Mortal Engines geen 3 delen zal krijgen, maar dat betekent niet dat de film van de creatieve gedachte van Peter Jackson niet de moeite waard is. Bekijk onderaan de eerste 10 minuten en pik het vanaf deze week mee op Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.