Kinepolis introduceert 4DX, Star Wars VIII: The Last Jedi eerste 4DX-film?

Kinepolis introduceert 4DX, Star Wars VIII The Last Jedi eerste 4DX-film

De Kinepolis Group, de grootste bioscoopuitbater van België die onlangs een meerderheidsparticipatie nam in het Canadese Landmark Cinemas, blijft verder investeren in zijn zalen. Kinepolis opent nog voor het einde van dit jaar 2 splinternieuwe 4DX-zalen in Kinepolis Antwerpen & Kinepolis Brussel. Wat is 4DX? 4DX is revolutionaire bioscooptechnologie die alle zintuigen prikkelt. Speciaal opgeleide 4DX editors zorgen ervoor dat onder meer water-, wind-, licht- en misteffecten, in combinatie met realistische bewegingssimulaties, een nieuwe dimensie toevoegen aan de actie op het scherm. In een 4DX bioscoopzaal racen bezoekers mee in de wagen, drijven ze in de oceaan, voelen ze de wind in hun haar of ruiken ze bloemen. 4DX bioscoopstoelen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm. Naast België opent Kinepolis ook een 4DX-zaal in Frankrijk (Lomme) en Spanje (Madrid).

Reactie van de CEO van Kinepolis Eddy Duquenne:

“Kinepolis is altijd een voorloper geweest op het vlak van innovatieve technologie die de filmbeleving intenser maakt. Cinema is samen emoties beleven en met 4DX wordt dat uitvergroot. Het is een extra beleving die een deel van onze bezoekers zal aanspreken. 4DX past zo in een verdere diversificatie van ons aanbod, waarbij we optimaal willen inspelen op de wensen van verschillende doelgroepen.”

 

De eerste film die Kinepolis zal vertonen in 4DX is nog niet bekend, maar gezien Kinepolis de opening van haar 4DX-zalen voorziet in december van dit jaar, kan je al raden welke film de voorkeur krijgt. Krijgt Disney met Star Wars VIII: The Last Jedi opnieuw een primeur te pakken zoals de IMAX-lancering met Star Wars: Rogue One? Elk jaar werkt 4DX samen met grote Hollywood studio’s rond de release van diverse films in het actie, animatie, horror en fantasy genre. Ook concerten en documentaires zijn beschikbaar in 4DX. In 2016 werden in totaal 105 films uitgebracht in 4DX, waarvan 59 Hollywood blockbusters (een lijst met 4DX-films gaande van Kingsman: The Golden Circle en Spider-Man: Homecoming tot Valerian, Logan, Wonder Woman en Verschrikkelijke Ikke 3 kan je hier terugvinden). 4DX is beschikbaar voor zowel 2D als 3D films. Voor een 4DX-ervaring betaal je een supplement van €6 bovenop de ticketprijs bij 2D-films. Bij 3D-films bedraagt het supplement €8.

UPDATE: België is 2 4DX-zalen rijker dankzij Kinepolis België. In zowel Kinepolis Antwerpen als Kinepolis Brussel kan je vanaf 13 december 2017 naar 4DX kijken. Star Wars VIII: The Last Jedi is zoals voorspeld de eerste film die in België op 4DX gelanceerd wordt en er komen zo’n 25 – 30 films in 4DX in 2018. Lees onze recensie over de allereerste 4DX-bioscoopervaring hier.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter