Underwater Blu-Ray filmrecensie

Underwater Blu-Ray recensieUnderwater ** 1/2

Regie: William Eubank (The Signal)

Met Kristen Stewart, Vincent Cassel, Jessica Henwick, T.J. Miller, John Gallagher Jr., Mamoudou Athie, Gunner Wrigh,…

Speeltijd:

Ga kijken als je hield van LIFE, The Rain & The Meg.

Het verhaal: In een onderzoeksstation op de bodem van de oceaan bevindt zich een team van wetenschappers en technici. Als tijdens een onderzeese aardbeving het station volledig wordt verwoest, is het aan wetenschapper Norah  en haar collega Rodrigo om de overlevenden in veiligheid te brengen. Samen met Paul en de kapitein wagen ze een wanhoopspoging door in duikpakken over de zeebodem het nabijgelegen boorstation te bereiken. Hun levensgevaarlijke missie op zeven mijl diepte wordt nog zenuwslopender gemaakt als er zich plotseling een mysterieuze dreiging aandient.

xxxxx

Ons verdict: De pitch van Alien is voor heel wat mensen in de marketing gekend: Alien moest Jaws in Space voorstellen en het werd daarom, mede dankzij het deskundig kunnen van (sir) Ridley Scott de legendarische film die we vandaag kennen. Echter lijkt het gemakkelijk om ‘Jaws in Space’ te kopiëren of lichtjes aan te passen naar bvb. ‘Jaws op de zeebodem’, maar niets is minder waar. Regisseur William Eubank maakt er immers een zooitje van waardoor de vergelijking met de science fiction klassieker niet meer op gaat.

Kristen Stewart in Underwater Blu-Ray filmrecensie

Underwater start zonder enige twijfel slap, ondanks aardige props, mooi kostuumwerk, vakkundige shots & een heerlijk donkere enscenering die toch wel op te merken valt in bet begin van de film. Hoofdzakelijk is deze slechte start te wijten aan het gebrek aan ‘karaktertekening’ bij de personages waardoor de spanning maar weinig opbouwt wanneer het plot van start gaat. Bovendien laat Underwater zijn sterke punten vallen naarmate we het (voorspelbaar) einde benaderen, want vooral het middenstuk is ondermaats met vormgeving van Slender Man-monsters die niet in hun voordeel speelt, onduidelijke onderwaterbeelden (zelfs op Blu-Ray) en het hoofdmonster kan ook een voorbeeldje nemen aan het legendarische amorf gegeven uit Cloverfield & Stranger Things. Tot slot vallen nog eens de awkward dialogen door T.J. Miller op te merken en als zelfs zwaargewichten zoals Vincent Cassell & Kristen Stewart die situatie niet kunnen rechttrekken, dan weet je waarom deze film zijn afspraak in de Belgische bioscopen miste voor de hele COVID-19 crisis.

Enfin, Underwater is een Alien-replica maar onder water. Net zoals LIFE geen hoogvlieger of franchise waardig (hoe kort was dat door de bocht?) hoewel het zelfs deze film niet evenaart.

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter