De nieuwe Charlie’s Angels recensie

Charlie's Angels recensieCharlie’s Angels ** 1/2

Regie: Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2)

Met Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Patrick Stewart, Sam Claflin, Djimon Hounsou, Nat Faxon, Chris Pang, Noah Centineo,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van andere spionagefilms zoals het vorige Charlie’s Angels.

Het verhaal: Wanneer een jonge ingenieur een gevaarlijke technologie uitvindt, wordt de hulp van de Angels ingeroepen. Ze zetten hun leven op het spel zet om de wereld te redden.

xxxxx

Ons verdict: Girlpower! In #MeToo-tijden is het vrouwen aan de top en dan mag het niet verbazen dat een franchise zoals Charlie’s Angels opnieuw leven wordt ingeblazen. Sony haalde Kristen Stewart, Naomie Scott & betrekkelijk onervaren Ella Balinska bij elkaar op een nieuwe vrouwelijke posse te worden voor hen om globale misdaad te bestrijden en dankzij een idee van Elizabeth Banks werd zij voor de 2de keer op de regiestoel geplaatst.

De cast van het nieuwe Charlie's Angels

Echter weten we inmiddels al dat als je een sterke jaren ’90 of 2000-trilogie hebt dat het moeilijk is om 10-20 jaar later tractie te krijgen bij het hedendaagse filmpubliek. Dat gebeurde zo met o.m. The Mummy en dat geschiedt ook met Charlie’s Angels die slecht scoorde aan de Amerikaanse box office. Raadselachtig, want op zich zijn Kristen Stewart, Naomie Scott maar vooral Ella Balinska goed tegenover elkaar gecast. Charlie’s Angels is ook een leuke speeltuin voor dames met heel wat mode-hebbedingetjes, vrouwelijke tech snufjes & kleurvolle omgevingen die op het scherm flitsen. Probleem is hoofdzakelijk de structuur en verloop van de film die te rechtlijnig of chronologisch is en de CGI die voor een budget van zo’n 50 miljoen dollar ondermaats is. Spijtig, want op het vlak van concept en plot heeft het best wat leuke zaken in petto voor de kijker.

Kortom, het nieuwe Charlie’s Angels werd niet laaiend enthousiast ontvangen in de VS en we vrezen dat dit terecht is ondanks het goed gecaste trio Stewart, Scott & Balinska & het plot vol leuke twists.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter