Cowboy Bebop recensie op Netflix België

Cowboy Bebop recensie op Netflix BelgiëCowboy Bebop S1 *** 1/2

Bedenker: Christopher L. Yost, Andre Mac & Jeff Pinkner

Met John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Alex Hassell, Elena Satine,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Umbrella Academy & Preacher.

Het verhaal: Een actievolle western over 3 premiejagers, ook bekend als ‘cowboys’, die allemaal proberen het verleden te ontlopen. Hoe verschillend ze ook dodelijk zijn, Spike Spiegel, Jet Black & Faye Valentine vormen een slordige, sluwe bemanning die klaar staat om de gevaarlijkste criminelen van het zonnestelsel op te sporen – voor de juiste prijs. Maar ze kunnen zich alleen maar zo ver schoppen en grappen voordat hun verleden hen eindelijk inhaalt.

Cowboy Bebop recensie op Netflix België

Ons verdict: Ondanks het feit dat Netflix zich met Umbrella Academy, Old Guard, Locke and Key, Cursed, Winx & meer probeert te houden in het stripboekgenre, is het moeilijk voor de populairste streamingdienst van de wereld om daar voet aan wal te houden met de deals van Warner, Sony & Disney met DC & Marvel. Het heeft weliswaar een nieuwe opening gevonden in Japanse anime waarin het heel wat investeert op het vlak van content, maar die het ook tot leven wil laten komen in een (soort van) live action versies. Eén van deze titels die op de planning staat naast o.m. een Altered Carbon is Cowboy Bebop met aan kop John Cho als Spike uit Abrams’ Star Trek-films & Searching, maar ook Mustafa Shakir (Luke Cage) als Jet Black, Daniella Pineda (Jurassic World 2) als Faye Valentine, Alex Hassell (Red Sea Diving Resort) als Vicious & Elena Satine (Agents of S.H.I.E.L.D.) als Julia.

De cast van Netflix' Cowboy Bebop recensie

De eerste Amerikaanse reacties voorspellen gelijkaardig als Ghost in the Shell niets goed voor Cowboy Bebop, maar wij begrijpen niet echt goed waarom. Het is duidelijk één van de betere producties op Netflix in termen van CGI met interessante bodycam-shots & mooie achtergronden die gerust mogen wedijveren met de Fifth Elements van deze wereld. John Chu krijgt bovendien eindelijk zijn tijd onder de zon als hoofdrolspeler Spike en hij speelt het personage met een leuke twist: Zichzelf maar ook een beetje het Manga-personage. De hele serie is een ware ode aan de originele manga door Hajime Yatate & Keiko Nobumoto in een commercieel jasje zoals we de vele strip-filmproducties kennen, maar de vraag is of het genoeg is voor de fans. Ik kan enigszins komen in het feit dat niet iedereen optimaal gecast is (de antagonist laat wat steekjes hier en daar), gezien de cast niet 100% Aziatisch is. Alsook versta ik de reactie van velen dat Cowboy Bebop soms niet goed weet wat het wil zijn: het is Starsky & Hutch, het is femme fatale, het is Star Wars, het is Free Guy,… Maar het wil bovenal fun zijn. En daarin slaagt het met volle glorie! Tot slot binget Cowboy Bebop vlot met zijn 45 minuten & 10 afleveringen.

Kortom, Cowboy Bebop is Starsky & Hutch in Space. Commercieel, maar leuk & hapbaar. Nu beschikbaar op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter