Umbrella Academy S2 banner

The Umbrella Academy S2 recensie op Netflix België

The Umbrella Academy S2 recensie op Netflix BelgiëThe Umbrella Academy S2 ****

Bedenker: Steve Blackman (Altered Carbon S1, Legion S1)

Met Ellen Page, Robert SheehanTom Hopper, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, David Castañeda, Aidan Gallagher, Cameron Britton en de stem van Adam Godley.

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Daredevil & Legion.

Het verhaal: We volgen de gebeurtenissen van het voorbije seizoen van The Umbrella Academy op. Het team mag dan misschien de initiële apocalypse vermeden hebben, ze moeten opnieuw aan het werk om deze keer Wereldoorlog III te vermijden tussen de VS & Rusland.

Ons verdict: Je moet het maar doen. Als bedrijf uit het niks opkomen en worstelen met mediaconglomeraten zoals Disney, Warner, Comcast, ViacomCBS & meer die het voorbije jaar elk hun eigen streamingdiensten opstartten in de VS en één per één content wegtrekken van de allereerste streamingdienst die ons vrijheid gaf om te kijken wat & wanneer we maar wilden, terwijl zij dit decennia niet wilden doen. Ondanks de coronacrisis & bikkelharde concurrentie blijven gebruikers kiezen voor Netflix en het bedrijf uit Los Gatos, Californië mag dan misschien een stevige buidel hebben om zijn films & series te bekostigen, op het vlak van stripfiguren zijn er niet veel opties meer als je niet voor een Marvel & DC Comics  mag kiezen. Toch wisten zij met het relatief onbekende Umbrella Academy continuïteit te vinden nadat The Defenders hun thuis niet meer mochten houden op Netflix. Daarvoor zeggen we, petje af.

De jonge leden van Umbrella Academy op Netflix

Waar we nog meer petje af voor doen, is het schrijfwerk van Steve Blackman die met dit 2de seizoen van The Umbrella Academy nog steeds de commerciële hoek uit gaat, maar meer dan regelmatig een knipoog doet naar een andere geslaagde comic book-verfilming die maar weinig mensen kennen, nl. Legion. Dat mag ook niet verbazen, gezien de man zowel meeschreef aan Fargo & het 1ste seizoen van Legion, maar dat even ter zijde. Hadden we liever een meer donkere kant gezien van The Umbrella Academy? Absoluut, maar soms de knotsgekke & speelse toer op gaan met een stripboekverfilming kunnen we ook wel pruimen en dan zit je met The Umbrella Academy goed. Opnieuw zijn de actie, production design & special effects geslaagd, hoewel na Ellen Page ook Robert Sheehan & Tom Hopper haar niveau beginnen te volgen, maar de rest van de cast blijft spijtig genoeg wat achter. Een aantal andere elementen worden wel beter uitgewerkt tegenover het eerste seizoen zoals de vintage soundtrack die echt on point is en zeer goed ingezet wordt (bvb. tijdens de vechtsscène van Diego in aflevering 2). Ook de iets lichtere cinematografie komt beter tot zijn uiting met de algemene vibe van de Netflix-serie. Tot slot begint The Umbrella Academy sterk met zijn eerste 2 afleveringen om dan eigenlijk nooit echt te slabbakken. Vooral de liefhebbers van de comics zullen ook deze keer blij zijn met de geslaagde referenties naar personages zoals The Swedes en vanwege spoilers niet mogen vermelden.

Kortom, The Umbrella Academy S2 blijft een geslaagd antwoord van Netflix op de discontinuïteit van het Defenders-universum. Wij konden dit 2de seizoen zelfs iets meer pruimen vanwege de duidelijke knipoog naar Legion. Bingen die handel!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter