The Boys S2 recensie op Amazon Prime Video

The Boys recensie op Amazon Prime VideoThe Boys S2 ****

Bedenker: Eric Kripke, Evan Goldberg  & Seth Rogen (Preacher)

Met Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Giancarlo Esposito, Erin Moriarty, Aya Cash,  Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Chace Crawford, Jennifer Esposito, Alex Hassell, Jordana Lajoie, Tomer Capon, Nathan Mitchell, Mishka Thebaud, Karen Fukuhara,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Umbrella Academy S2, Brightburn & het vorige seizoen van The Boys.

Het verhaal: Nu de groep burgers weet wat het gevreesde geheim is van Vought International, doen ze er alles aan om de waarheid naar buiten te brengen. Geen gemakkelijke klus als je weet dat de hele wereld achter jou zit…

xxxxx

Ons verdict: Wat doe je als Disney een deal heeft met Marvel, Warner Media met DC Comics & Netflix met Dark Horse en je zit op een hoop poen dat oh zo graag wil uitgeven aan het superheldengenre? Klopt, je maakt het genre belachelijk. Met The Tick deed Amazon reeds een poging die het moest aflassen na 2 seizoenen omdat niemand er wou naar kijken. Maar hun 2de poging was dankzij de creatieve inbreng van Eric Kripke & Seth Rogen (Preacher, Sausage Party) een serieuze schot in de roos, gezien The Boys één van de sterkste titels is op de streamingdienst van de e-commerce-gigant uit Seattle. Zowel op het vlak van kwaliteit met positieve recensies en kwantiteit met streamers die duidelijk toehappen als ze Amazon Prime Video in huis halen.

The Subs zijn terug in The Boys S2 trailer op Amazon Prime Video

Het 2de seizoen van The Boys biedt continuïteit met zijn vorige seizoen dankzij (opnieuw) zijn bloed, bloot, gevloek & donkere humor in de pilot, maar om eerlijk te zijn (zonder al teveel spoilers weg te geven), zowat heel zijn 2de seizoen. Olé! Aan de heerlijk donkere cinematografie en het rock & roll-gehalte wordt niet geraakt en The Boys S2 gaat zelfs iets beter van start door mooi verder te surfen op het uitstekende einde van The Boys S1. Verwacht je in het begin wel aan meer dialoog dan actie (maar wees gerust, daar komt verandering in naargelang het seizoen vordert). Van de hele cast is Anthony Starr stevig gegroeid in zijn rol als Homelander, terwijl Karl Urban, Erin Moriarty & Jack Quaid op automatische piloot hun rollen vervullen waarvoor ze initieel gecast waren. Nieuwkomers Aya Cash & vooral Giancarlo Esposito uit The Mandalorian brengen dan weer opnieuw pit in dit nieuwe seizoen van The Boys. Mooi is het tevens om te zien hoe de personages van The Boys in dit 2de seizoen hun eigen ding doen in plaats van maar een parodie te zijn op figuren zoals Superman, The Flash, Aquaman, Wonder Woman of Storm uit X-Men. Tot slot blijven de schrijvers trouw aan de strip van Garth Ennis door heel wat leuke referenties en knipogen te integreren in de serie. Een must voor iedere comic book-adaptatie dezer dagen!

Met andere woorden, na het kijken van The Boys S2 hebben wij zin om een petitie te starten omdat de Amazon Prime Video-reeks onterecht geen enkele Emmy-nominaties ophaalde. Een schade, want dit 2de seizoen is opnieuw een schot in de roos. Zelfs beter dan zijn voorganger!

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter