Locke & Key S2 recensie op Netflix België [eerste indruk]

Locke & Key S2 Netflix recensieLocke & Key S2 ***

Bedenker: Carlton Cuse (San Andreas, Jack Ryan S2, Rampage) & Meredith Averill (The Haunting of Hill House, The Good Wife)

Met Jackson Robert Scott, Emilia Jones, Connor Jessup, Darby Stanchfield, Aaron Ashmore, Laysla De Oliveira, Bill Heck, Sherri Saum, Thomas Mitchell Barnet, Griffin Gluck, Coby Bird, Sherri Saum, Petrice Jones,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Fate: The Winx Saga, Cursed, Shadow & Bone, Letters for the King & His Dark Materials.

Het verhaal: Locke & Key volgt 2 broers & 1 zus die na de moord op hun vader verhuizen naar hun ouderlijk huis. Ze ontdekken dat het huis magische sleutels heeft die hen vele krachten en vaardigheden geven.

https://giphy.com/gifs/netflix-lockeandkey-locke-and-key-cMJPtowR5REpBfJorG

Ons verdict: Het klinkt als een concept recht uit de verhalen van de Matrix (cfr. The Keymaker in The Matrix Reloaded & Revolutions), maar nee, dat is het niet. Netflix investeert immers in nieuwe shows die het bingen waard zijn en het ziet zijn redding in verhalen met een ware ruggengraat vanuit comics & grafic novels. Na The Umbrella Academy & The Witcher door Dark Horse Comics koos Netflix Locke & Key van IDW Publishing om tot leven te laten komen op het digitale doek. De productie liet even op zich wachten, maar met Jackson Robert Scott, Emilia Jones, Connor Jessup, Darby Stanchfield, Aaron Ashmore & Bill Heck vond Netflix de familiedynamiek voor Locke and Key en met de bedenkers van Jack Ryan (Carlton Cuse) & The Haunting of Hill House (Meredith Averill) is er genoeg schrijftalent aan boord zoals voorheen aangetoond.

https://giphy.com/gifs/netflix-lockeandkey-locke-and-key-cMJPtowR5REpBfJorG

Locke & Key seizoen 2 brengt continuïteit met het concept van de magische sleutels, maar het verloopt toch wel wat anders dan zijn voorganger. Het is meer volwassen en probeert de uitdaging aan te gaan met de Narnia’s & Harry Potters van deze wereld. De donkere kant van de comic wordt op dat vlak meer opgezocht om de Netflix-serie iets meer te laten aansluiten bij een jongvolwassen publiek. De mysterie werd uit het plot gehaald vanwege het verloop van Locke and Key seizoen 1, dus mag je in ruil meer actie & special effects verwachten.

Emilia Jones, Connor Jessup & Jackson Robert Scott in Locke & Key S1 Netflix recensie

De sterren uit de cast zoals Jackson Robert Scott, Griffin Gluck & Emily J. Jones trekken duidelijk de camera meer naar zich terwijl de oudere castleden zoals Darby Stanchfield, Aaron Ashmore & zelfs Kevin Durand enkel op de aftiteling staan als bladvulling. Bij de jongeren komt er opnieuw heel wat drama te kijken waardoor we moeten zeggen dat het plot niet op niveau is als zijn voorganger. Fans zullen dus moeten teren op de mythologie met sleutels & tovenarij en een traag maar wel aanvaardbaar tempo .

Kortom, Locke & Key S2 op Netflix is niet op niveau tegenover het eerste seizoen. Liefhebbers van de boeken moeten het doen met de drama tussen de personages, de mythologie rond de sleutels en wat ‘goedkope’ special effects.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter