Locke & Key netflix banner

Locke & Key S1 Netflix recensie

Locke & Key S1 Netflix recensieLocke & Key S1 *** 1/2

Bedenker: Carlton Cuse (San Andreas, Jack Ryan S2, Rampage) & Meredith Averill (The Haunting of Hill House, The Good Wife)

Met Jackson Robert Scott, Emilia Jones, Connor Jessup, Darby Stanchfield, Aaron Ashmore, Laysla De Oliveira, Bill Heck, Sherri Saum, Thomas Mitchell Barnet, Griffin Gluck, Coby Bird, Sherri Saum, Petrice Jones,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Haunting of Hill House, Stranger Things & His Dark Materials.

Het verhaal: Nadat hun vader op mysterieuze wijze wordt vermoord, verhuizen de 3 Locke kinderen samen met hun moeder naar het voorouderlijke huis ‘Keyhouse’. Al snel vinden ze er magische sleutels die een link lijken te hebben met het bizarre overlijden van hun vader. Terwijl de Locke kinderen de verschillende sleutels en de bijbehorende unieke krachten ontdekken, ontwaakt een mysterieuze demon die niet stopt voordat hij die magische sleutels zelf in handen heeft.

xxxxx

Ons verdict: Het klinkt als een concept recht uit de verhalen van de Matrix (cfr. The Keymaker in The Matrix Reloaded & Revolutions), maar nee, dat is het niet. Netflix investeert immers in nieuwe shows die het bingen waard zijn en het ziet zijn redding in verhalen met een ware ruggengraat vanuit comics & grafic novels. Na The Umbrella Academy & The Witcher door Dark Horse Comics kiest Netflix nu Locke & Key van IDW Publishing om tot leven te laten komen op het digitale doek. De productie liet even op zich wachten, maar met Jackson Robert Scott, Emilia Jones, Connor Jessup, Darby Stanchfield, Aaron Ashmore & Bill Heck vond Netflix de familiedynamiek voor Locke & Key en met de bedenkers van Jack Ryan (Carlton Cuse) & The Haunting of Hill House (Meredith Averill) is er genoeg schrijftalent aan boord.

Emilia Jones, Connor Jessup & Jackson Robert Scott in Locke & Key S1 Netflix recensie

Locke & Key seizoen 1 heeft een goede start met zijn eerste 3 afleveringen die meteen het heerlijk concept van de magische sleutels uit de comics succesvol verkent. De donkere kant van de comic werd een beetje ingetoomd tegenover een Haunting of Hill House of een IT om het toegankelijk te maken voor de hele familie met computer effects die meer dan behoorlijk zijn voor een Netflix-serie. Echter krijgen we al meteen de afgezaagde tienerdynamiek te zien die we reeds zagen in Sex Education, Lost in Space & Stranger Things met Jackson Robert Scott die vanwege zijn ervaring met films zoals de IT-franchise & The Prodigy de rest van de cast omver blaast. Vooral de oudere castleden zoals Darby Stanchfield & Aaron Ashmore laten te wensen over. Met andere woorden, het originele is er soms wat af bij die nieuwe tienershows op Netflix en we verwachten echt wat meer talent op het digitale scherm. Het middenstuk van Locke & Key laat zich iets teveel vangen aan drama om zijn seizoen te vullen, hoewel het slotstuk wel mooi wordt afgewerkt door de makers.

Besluit: Locke & Key S1 op Netflix heeft dankzij de geschriften van Joe Hill & Gabriel Rodriguez bij IDW Comics een interessant concept en in het algemeen een leuk verhaal. Misschien alleen spijtig dat Netflix de jonge castleden iets teveel opstelt als een mix tussen Stranger Things & Sex Education.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter