The IT Experience recensie door Kinepolis Antwerpen

The IT Experience Kinepolis Antwerpen recensieThe IT Experience: Chapter 2 ***

Regie: Andy Muschietti (IT, The Flash)

Met Bill Skarsgard, Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Isaiah Mustafa, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Nicholas Hamilton, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Jackson Robert Scott, Owen Teague,…

Speeltijd: 169′ (klopt, bijna 3 uur!)

Ga kijken als je hield van IT & Scary Stories to tell in the Dark.

Het verhaal: 27 jaar na hun eerste ontmoeting met de angstaanjagende clown Pennywise zijn de leden van The Loser’s Club opgegroeid en verhuisd, totdat een verwoestend telefoontje hen terugbrengt naar Derry.

The IT Experience van Kinepolis Antwerpen

De setting: Is huiveren tijdens een horrorfilm in de bioscoopzaal nog niet eng genoeg voor jou? Speciaal voor de release van het langverwachte IT Chapter 2 lanceert Kinepolis het gloednieuwe concept The IT Experience. Van 11 september 2019 tot en met 13 september 2019 (tickets kan je hier bestellen) worden horrorfanaten letterlijk in de film gedropt: bezoekers gaan op huiveringwekkend avontuur door de riolen van Antwerpen en krijgen daarna de nieuwste IT-film te zien in de bioscoop. Opgelet: niet voor angsthazen! En dat kunnen we jullie bevestigen, want de ervaringen van IT doorheen de historisch vuil & vieze ruien van Antwerpen zijn de perfecte voorbereiding op IT Chaper 2.

Ons verdict: Door het retro-concept van Netflix’ Stranger Things over te kopiëren op het grote scherm werd de originele IT uit 2017 een box office hit van zo’n 700 miljoen dollar wereldwijd. De makers gaan nu verder door een heuse volwassen sterrencast op poten te zetten onder leiding van Jessica Chastain, James McAvoy & Bill Hader en de continuïteit hoog te houden door de jongerencast waaronder Finn Wolfhard, Sophia Lillis & Jack Dylan Grazer opnieuw te laten terugkomen. Maar is er nog voldoende schrijfmateriaal van Stephen King om het 2de deel van de IT-franchise tot een goed einde te brengen?

De volwassen Losers Club in IT Chapter 2

Wel, teveel zo blijkt (althans volgens de schrijvers van het IT Chapter 2-script), want IT Chapter 2 is ondanks zijn potentieel een schim van zijn voorganger met magere jump scares, slechte opbouw van enge scènes en gewoonweg saaie horrorelementen met momenten. Al een geluk bracht The IT Experience te Kinepolis Antwerpen soelaas, want er gaat niks boven een beetje schrikken op voorhand voor je een horrorfilm gaat bekijken. De vormgeving van o.m. Bill Skarsgard is zoals ervoor on point, maar op geen enkel moment evenaren de verschillende wezens van IT Chapter 2 het niveau van bvb. een Scary Stories to tell in the Dark. De volwassenecast met Jessica Chastain & James McAvoy aan kop legt een aanvaardbare prestatie neer (vooral Bill Hader komt verrassend grappig uit de hoek), maar de jongerencast acteert met minder vertrouwen als de originele IT wat enigszins de magie uit de film haalt. De cameo van Stephen King in IT Chapter 2 konden we overigens wel pruimen. Met een speelduur van 2 uur en een half toont IT Chapter 2 zijn ambities, maar het einde loste voor ons de verwachtingen niet in. Tot slot is IT Chapter 2 gewoon veel te lang om een fatsoenlijke structuur en opbouw te kennen.

Kortom, IT Chapter 2 is een mager afkooksel van zijn voorganger, maar The IT Experience maakt de horrorblockbuster de moeite waard. Rep je reet naar Kinepolis Antwerpen voor deze geweldige ervaring!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter