Sex Education S2 recensie op Netflix België

Sex Education S2 recensie op Netflix BelgiëSex Education S2 ****

Regie: Kate Herron & Ben Taylor (Divorce)

Met Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa, Gillian Anderson, Alistair Petrie, Kedar Williams-Stirling, Tanya Reynolds, Patricia Allison, Mimi Keene, Chaneil Kular, Connor Swindells, Aimee Lou Wood, Simone Ashley, Lily Frazer,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van American Pie, 13 Reasons Why & GLOW.

Het verhaal: Sex Education is het verhaal van Otis Milburn: een onervaren en sociaal onhandige scholier die bij zijn moeder (en sekstherapeute) Jean woont. In seizoen 1 startten Otis en zijn vriendin Maeve Wiley een kliniek voor sekstherapie van waaruit Otis zijn ‘ervaringen’ en advies op het gebied van seks met zijn medeleerlingen deelt. In seizoen 2 moet laatbloeier Otis zijn recent ontdekte seksuele drang leren beheersen om de relatie met zijn vriendin Olga te doen slagen. Tegelijkertijd wordt de spanning tussen Maeve en Otis steeds intenser. Ondertussen is Moordale Secondary in de ban van een chlamydia uitbraak, waardoor seksuele voorlichting nóg belangrijker wordt. Daarnaast zorgt de komst van een aantal nieuwelingen in de stad voor flink wat onrust.

De cast van Sex Education S2 met Asa Butterfield

Ons verdict: Terwijl we in België met films zoals Home & Le Ciel Flamand jongvolwassenen proberen aan te spreken met de serieuze onderwerpen rond seksualiteit, mocht het over de plas altijd wat luchtiger. Ik denk dan maar aan American Pie & Scary Movie waar we begin jaren 2000 met z’n allen schaterlachte in de bioscopen met grappige fratsen rond fluiten, geslachtsverkeer, overbeharing & extreme ejaculatie. De Britten in combinatie met de LGBTQ-legacy van Netflix brachten gelijkaardige maar ook wel meer moderne (lees politiek correcte) content in serievorm die de naam Sex Education draagt. Het groeide in 2019 verrassend genoeg tot één van de topseries op Netflix, ook voor België.

Asa Butterfield & Emma Mackey in Sex Education S2 recensie op Netflix België

En dat is dik verdiend, want Sex Education gooide het over een andere boeg dan wat er te zien is tot op heden en ook dit 2de seizoen brengt continuïteit. Af en toe gaat Sex Education S2 iets te kort door de bocht (ik denk maar aan de openingsscène in de pilot die iets te hard American Pie probeert te zijn), maar het gaat al vlug een andere richting uit met als hoogtepunt aflevering 3 waarin wij even een traantje wegpinkte voor wat er gebeurt met het personage van actrice Aimee Lou Wood. Staar je nu niet blind op deze ene aflevering, want elke aflevering heeft wel wat zoets met altijd wel een klein hoogtepunt voor iemand uit de cast. Volwassencast Gillian Anderson, Mikael Persbrandt & James Purefoy werken in tandem met de jongere cast onder leiding van Asa Butterfield & Emma Mackey en de makers vergeten ook niet het belangrijkste in dit 2de seizoen: De geheime crush tussen Otis & Maeve te verkennen! Waar gaat deze vallen in seizoen 2 van Sex Education?

Kortom, genoeg om jezelf mee bezig te houden dit weekend in plaats van uw ******. Sex Education S2 is ook deze keer een schot in de roos! Vanaf vandaag te streamen op Netflix België.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter