Cursed S1 recensie op Netflix België [eerste indruk]

Cursed recensie op Netflix BelgiëCursed ***

Bedenkers: Tom Wheeler (The Cape, De Gelaarsde Kat) & Frank Miller (Sin City)

Met Katherine Langford, Devon Terrell, Gustaf Skarsgard, Daniel Sharman, Sebastian Armesto, Matt Stokoe, Lily Newmark, Shalom Brune-Franklin, Emily Coates, Billy Jenkins, Bella Dayne, Peter Mullan,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Witcher, The Letter of the King & een kinderversie van Preacher.

Het verhaal: De verfilming van de King Arthur-legende vertelt door de ogen van Nimue, een jonge Fey-vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige & tragische Vrouwe van het Meer te worden. Na de plotselinge dood van haar moeder vindt Nimue een bondgenoot in de bescheiden huurling Arthur met wie ze op zoek gaat naar Merlijn om hem het eeuwenoude zwaard Excalibur te overhandigen.

Katherine Langford in Cursed recensie op Netflix België

Ons verdict: De legende van Koning Arthur en het zwaard is al vanuit verschillende perspectieven verteld, maar niet vanuit het perspectief van The Lady of the Lake. Netflix laat er door Tom Wheeler & Frank Miller een coming-of-age verhaal van zijn tijd van maken met thema’s zoals religieuze terreur, zinloze oorlogen & de moed tot leiderschap. In de hoofdrol krijgen we onder het motto van diversiteit Katherine Langford als magiër Nimue & Devon Terrell als ridder Arthur.

Cursed met Katherine Langford komt op 17 juli 2020

Maar ook weer deze keer is de fantasyreeks op Netflix middelmatig te noemen. De pilot is gemiddeld en gaat zelfs wat aarzelend van start. Vanaf aflevering 2 is de reeks op cruisesnelheid en wordt ze aflevering per aflevering beter dankzij de hedendaagse interpretatie van de mythologie & personages van het Keltisch volksverhaal dat vooral zijn ding doet. Maar zo konden wij niet voorbij een aantal zaken zien die de Netflix-serie kopieert van andere series zoals Daniel Sharman, a.k.a. de Huilende Monnik, die een flauwe versie van Saint of Killers uit Preacher speelt of Gustaf Skarsgard als een landloper Merlijn die ons wat laat terugdenken aan Logan. Maar te zwijgen over de female empowering setting die sinds Wonder Woman plat wordt gedraaid. Het geeft het hele gebeuren een commerciële invulling zoals The Defenders dat ook waren. Tot slot weet Cursed met het ontbreken aan practical effects & een zanderig donkere cinematografie niet of het al dan niet KNT wil zijn.

Kortom, geef ons eerder King Arthur: Legend of the Sword dan Cursed, maar het is wel van story telling een verbetering tegenover The Witcher. In het genre spant Amazon Prime Video nog wel de kroon met Carnival Row & Good Omens.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter