The Letter for the King S1 recensie op Netflix België

The Letter of the King Netflix recensieThe Letter for the King ***

Bedenker: Will Davies (How To Train Your Dragon, Johnny English, Puss in Boots) & Paul Trijbits

Met Amir Wilson, Ruby Serkis, Yorick van Wageningen, David Wenham, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Gijs Blom, Thaddea Graham, Nathanael Saleh, Jakob Oftebro, Islam Boukkhaz, Jack Barton, Jonah Lees, Jan Bijvoet, Andy Serkis,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Kid Who Would Be King en Locke & Key.

Het verhaal: Tiuri, een jonge schildknaap, beantwoordt een oproep tot hulp die hem op een gevaarlijke missie door de 3 koninkrijken stuurt om een geheime brief aan de koning te bezorgen.

The Letter of the King Netflix recensie

Ons verdict: Zo te zien is Amazon niet de enige die probeert de liefhebber van fantasy te overtuigen naar zijn streamingdienst te verhuizen. Ook Netflix zet zijn eerste stappen in het genre met het populaire Witcher & Locke and Key en nu ook The Letter for the King gebaseerd op het Nederlandse boek van De Brief voor de Koning van Tonke Drag. De hele wereld is immers op zoek naar de nieuwe Game of Thrones.

The Letter for the King S1 recensie op Netflix België

Het mag dan ook niet verrassen dat de aanpak zeer gelijkaardig loopt als de populaire HBO-reeks: The Letter for the King heeft een meer dan behoorlijk productiebudget met mooie special effects als de gevolg, een uitgebreide wereldkaart tussen koninkrijken zoals Dagonaut, Eviellan, Unauwen & Mistrinaut en een reeks nieuwe gezichten zoals Amir Wilson, Ruby Serkis (dochter van) & de Nederlander Gijs Blom, ondersteund door karakterkoppen zoals David WenhamAndy Serkis & Vlaamse acteur Jan Bijvoet. De dynamiek tussen de familie Serkis is overigens om van te smullen. The Letter for the King is ook een stuk gemakkelijker te volgen dan The Witcher, maar de afgeslepen kantjes die The Letter for the King toegankelijk maakt voor de hele familie laat ons iets teveel terugdenken de fluffy Disney-tijden. Tot slot vinden we de manier waarop de afleveringen eindigen iets te cliché. De Nederlands Vlaamse invloed misschien?

Kortom, The Letter for the King overtuigde ons niet van zijn kwaliteiten zoals Carnival Row, His Dark Materials of Good Omens dat wel deden. Maar in tijden van quarantaine kunnen alleen maar blij zijn dat Netflix ons Belgen niet vergeet zoals de Amerikaanse filmstudio’s dat wel doen.

cccccc

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter