The Invisible Man recensie op Google Play Films

The Invisible Man recensie op Google Play FilmsThe Invisible Man ****

Regie: Leigh Whannell (Insidious 3, Upgrade)

Met Elisabeth Moss, Storm Reid, Aldis Hodge, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van A Quiet Place & Us.

Het verhaal: Wanneer Cecilia’s bedreigende ex zelfmoord pleegt en haar zijn fortuin nalaat, vermoedt ze dat zijn dood een hoax was. Terwijl een reeks toevalligheden dodelijk wordt, probeert Cecilia te bewijzen dat ze wordt opgejaagd door iemand die niemand kan zien.The Invisible Man recensie op Google Play FilmsOns verdict: Blumhouse Productions onder leiding van producent Jason Blum staat tegenwoordig niet altijd galant voor een succes als je kijkt naar Happy Death Day 2U & het recente Fantasy Island, maar toch kregen ze het vertrouwen van Universal Pictures om de monsterklassiekers nieuw leven in te blazen na het geflopte Dark Universe.

The Invisible Man recensie door Blumhouse Productions

Leigh Whannell, die regisseur & scenarist van dienst is, grijpt deze opportuniteit met open armen, want The Invisible Man (voor alle duidelijkheid zonder Johnny Depp) is op heel wat vlakken geslaagd. Het heeft vooral een heerlijk sluimerend tempootje met hier en daar een knipoog naar horrorklassiekers zoals Psycho & Scream in zoals steeds een geslaagde cinematografie door de mensen bij Blumhouse. Ook de enscenering van het prachtige huis te Stinson Beach, Californië, samen met het mysterieus tempo geven The Invisible Man meteen de (sterke) start die het nodig heeft. Het niveau van The Invisible Man blijft doorheen de film stabiel dankzij een fantastische Elisabeth Moss die haar acteerprestaties van Us & Handmaid’s Tale opnieuw bovenhaalt om te tonen dat ze één van de beste actrices van Hollywood is van het moment. Tot slot heeft het scenario misschien net iets teveel plotwendingen naar onze smaak, maar niemand kan de genialiteit van het simplistisch schrijven ontkennen. Het is gewoonweg eenvoudig maar tegelijkertijd effectief & efficiënt werk door de gewezen Saw-acteur die de horrorklassieker alle eer aan doet.

Kortom, de boog kan niet altijd gespannen staan bij Blumhouse Productions, maar The Invisible Man is na Halloween & Us opnieuw een schot in de roos voor het horrorproductiehuis. In veel opzichten zal The Invisible Man dan ook hetzelfde doen voor de klassieke monsterfranchise als wat Joker deed voor de DC Comics-franchise. Wees er als de kippen bij om deze in primeur te huren op Google Play Films dankzij de coronacrisis!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.