Amerikaanse films komen in België niet vroeger op video-on-demand ondanks de coronacrisis

Amerikaanse films komen in België niet vroeger op video-on-demand ondanks de coronacrisis

Filmproducenten proberen over the pond de opportuniteit van de coronacrisis te verzilveren door te experimenteren met vroegere release data op video-on-demand nu bioscopen geen massa’s meer trekken in de Verenigde Staten vanwege het coronavirus (bioscopen zijn overigens gesloten in de Verenigde Staten net zoals Benelux). Spannend en veelbelovend voor de vele filmliefhebbers onder ons, maar het lijkt er meer en meer op dat de grote Amerikaanse filmstudio’s België en het grote deel van Europa aan zich voorbij zullen laten gaan.

Amerikaanse films komen in België niet vroeger op video-on-demand tijdens de coronacrisis

Universal brak de markt al open door heel wat bioscoopfilms die nu geprogrammeerd zijn zoals Trolls Wereldtour, The Hunt & The Invisible Man vroeger uit te brengen aan een prijs van 19,99 dollar per bioscoopfilm. Snel daarop volgde Sony met Bloodshot en nu lijkt ook Disney in te zetten op dezelfde strategie door Onward op video-on-demand uit te brengen in plaats van de bioscoop. Zelfs Disney+ voegt in de Verenigde Staten & Nederland films zoals Frozen 2, Star Wars IX: The Rise of Skywalker & Onward toe aan zijn aanbod. België werd al een tijdje terug opzij gezet, terwijl de grotere Europese landen misschien binnenkort blij mogen zijn met Disney+, maar ook zij zullen deels op hun honger zitten, gezien niet alle films meteen beschikbaar zullen zijn en bvb. series zoals The Mandalorian aflevering per aflevering gereleased zullen worden. De focus van de grootste Amerikaanse filmstudio’s blijft zijn thuismarkt en eventueel China nu de coronacrisis daar zo goed als op zijn einde is. België lijkt de mogelijkheid als testmarkt aan zich voorbij te zien gaan, gezien de coronacrisis later in stroomversnelling komt in de Verenigde Staten tegenover Europese landen zoals Italië, Spanje & België. Tegen dat daar alles op slot is, is de crisis in België misschien al grotendeels voorbij.

UPDATE: Het lijkt wel een omgekeerde wereld. Terwijl ze in de Verenigde Staten experimenteren met vroegere releases op video-on-demand voor bioscoopfilms zoals Bloodshot, Sonic the Hedgehog, Trolls Wereldtour, The Hunt, The Invisible Man, Onward,… lijkt er in de Benelux meer en meer een rem te komen op de video-on-demand releases. Zo zijn alle Blu-Ray- & DVD-releases van o.m. Addams Family verplaatst naar mei 2020. Waarom?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.