Frozen 2 recensie

Frozen 2 poster met Elsa en AnnaFrozen 2 *** 1/2

Regie: Chris Buck & Jennifer Lee (Frozen & Wreck-It Ralph)

Met de stemmen van Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van Maleficent 2, Lord of the Rings & Brave.

Het verhaal: Anna, Elsa, Kristoff, Olaf & Sven verlaten Arendelle om te reizen naar het betoverd bos in het verre Noorden. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van Elsa’s krachten om hun koninkrijk te redden van een vreemde aardbeving.

Lapland in Frozen 2 recensie

Ons verdict: Met een omzet van 1,27 miljard dollar werd Frozen de toch wel onverwachte animatiehit voor Disney en regisseurs Chris Buck & Jennifer Lee maakten de bonzen bij The Walt Disney Company duidelijk dat sprookjes nog steeds in de harten van mensen terug te vinden zijn. Vooral deze van Deense schrijver Hans Christian Andersen. Door het uniek einde, legendarische personages zoals Anna, Elsa, Kristoff, Sven & Olaf en het doorprikken van stereotypes werd Frozen ook bij filmcritici en een dikke hit om zich in onze ogen te vervoegen bij legendarische animatiefilms zoals Coco, Ratatouille. & *kuchje* Sausage Party.Elsa en haar nieuwe vuurvriendje in Frozen 2

Nu, dat gezegd zijnde is ‘sequels maken’ niet meteen de sterkste eigenschap van het Huis van de Muis en daarom speelt de conglomeraat op veilig door Frozen aan te pakken zoals al zijn andere monsterfranchises (cfr. Maleficent 2 dit jaar): Het uitbreiden van de mythologie. Deze keer gebruikt Disney de Samische cultuur en het Sjaminisme met zijn respect voor natuurelementen zoals water, wind, vuur & aarde als leidraad en strooit er wat Disney-magie overheen met nieuwe schattige figuurtjes, een betoverd bos (want geef toe, een sprookje is geen sprookje zonder magisch bos), prachtig geanimeerde kostuums voor de digitale cast & uiteraard een heleboel geanimeerde beelden om van te snoepen. De aandacht van de animatiefilm voor de nomadische minderheidsgroep in Lapland vinden we een positief teken, maar verder blijft Frozen 2 een conservatieve bedoeling zonder boodschap van algemeen nut met continue aandacht voor het moederfiguur, zusterschap & vooral nog steeds geen uitgesproken seksualiteit van het hoofdpersonage Elsa. Bovendien slaagt Frozen 2 er niet in de franchise volwassener te maken, hoewel het algemene plot rond het ontdekking van een nieuwe wereld wel weer een stap in de goede richting is voor jonge meisjes die dol zijn op verkennen en ontdekken. Tot slot voelt Frozen 2 met zijn vele nieuwe liedjes zeer sentimenteel aan gedurende de hele film. Een legacy die het nog steeds te danken heeft aan zijn voorganger.

Kortom, Frozen 2 is de nieuwe Lord of the Rings voor kinderen. Opnieuw origineel moet ik zeggen, hoewel het format gekend is en het legendarische er af is.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter