Coco Blu-Ray recensie

Coco posterCoco **** 1/2

Regie: Lee Unkrich ( Finding Nemo, Toy Story 3)

Met de Engelse stemmen van Anthony Gonzales, Gael Garcia Bernal, Benjamin Bratt / de Vlaamse stemmen van Abobaker Rahman, Gene Thomas, Wim van den Driessche

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Up!

Het verhaal: De rusteloze Miguel wil een eerbetoon brengen aan zijn favoriete zanger en overgrootvader Ernesto de la Cruz, maar kan niet voorbij de vete van zijn familie om nooit muziek te maken. Door omstandigheden reist hij naar de onderwereld om er de waarheid te ontdekken waarom zijn familie niks met muziek te maken wil hebben.

Ons verdict: Onlangs had ik het genoegen om een aantal dagen te verblijven in het paradijselijke Mexico en het viel mij op hoeveel Mexicaanse elementen verwerkt werden in het legendarische Coco. Cenotes, Dia de los Muertos-schedels, de vihuela van Miguel, sombrero-hoeden, Frida Kahlo, Alebrije,… Allemaal passeren ze de revue in de nieuwste telg van Pixar Coco en het gaf mij nog meer waardering voor deze animatiefilm die we in 2017 op handen en voeten droegen.

Letterlijk alles is legendarisch aan deze animatiefilm: de muziek, het verhaal, de beelden, het plot… Net zoals Up! weten de mensen van Pixar weer een gevoelige snaar te raken bij vooral de mama’s en de papa’s in het publiek, terwijl Miguel de hartjes van de kinderen steelt. Kleine kanttekening is dat de bijfiguren zoals Hector, Dante, Pepita & de familie van Miguel minder inspirerend zijn dan verwacht, maar voor Mexico zijn ze symbolen geworden voor het Westen dat eindelijk aandacht schenkt aan hun rijke cultuur. Coco won bovendien zowat elke award die er te winnen valt het voorbije jaar (waaronder Oscars, BAFTA & Golden Globes) en het zou ons betoog onnodig moeten maken. Maar goed!

Kortom, Pixar’s verrassende Coco haalde de ene na de andere awards op, maar zelfs zonder Oscars was dit één van de beste animatiefilms aller tijde. Haal het in huis!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter