Alpha Blu-Ray recensie

Alpha recensieAlpha ***

Regie: Albert Hughes (The Book of Eli)

Met Kodi Smit-McPhee, Johannes Haukur Johannesson, Natassia Malthe, Leonor Varela, Jens Hulten,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van Mowgli, Apocalypto, 10.000 B.C & The Revenant.

Het verhaal: Europa, 20.000 jaar voor Christus. De zoon van de stamleider wordt na een ongeluk tijdens de jacht voor dood achtergelaten. Maar hij vecht terug dankzij de hulp van een nieuwe vriend, een wolf.

Ons verdict: Alpha haalde in de zomer van 2018 internationaal zo’n 100 miljoen dollar op. Niet slecht voor een film die wij persoonlijk al hadden afgeschreven toen we de eerste trailer bekeken. Alpha met aan het hoofd Kodi Smit-McPhee was voor ons niet blockbuster genoeg om in de bioscoop te kijken, maar voor een dag in de week als er niets meer op Netflix is…

Alpha Blu-Ray recensie

Na het uitkijken van Alpha konden we de ‘romantische’ visie op de domesticatie van de hond wel appreciëren. OK, de special effects zijn te kleurrijk voor ons, de beelden bevatten iets te weinig bloed en de acteerprestaties door Johannes Haukur Johannesson, Kodi Smit-McPhee & Natassia Malth zijn ondermaats, maar Alpha kent een aanvaardbaar tempo, mooi uitgewerkte shots en goed einde. Kiezen voor de Director’s Cut door de regisseur achter The Book of Eli Albert Hughes is wel een must, maar verwacht niet meer Rated R materiaal te zien. De nog steeds brave versie van de film is immers bedoeld voor het hele gezin.

Besluit: Alpha is geen topfilm, maar voor de hondenliefhebbers onder ons is hij best uniek te noemen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter