MoviePulp

10,000 BC review

10,000 BC poster10,000 BC****

Regie: Roland Emmerich (The Day After Tomorrow***,Godzilla****, Independence Day****)

Met Cliff Curtis, Camilla Belle, Steven Strait,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van Apocalypto.

Het verhaal: De Mammoetjagende Yagahl-tribe trotseren donkere tijden, nadat er voorspeld wordt dat viervoetige demonen van plan zijn het leven van hun stam in gevaar te brengen. Na de aanval van deze superieure krijgers worden de stamleden al vlug omgetoverd tot slaven en de jonge maar onzekere D’Leh wordt verwacht zijn geliefde en kameraden te redden. Maar hoe gaat hij opboxen tegen een machtig en decadent imperium van hoge priesters?

Steven Strait en Camilla Belle in 10000 BC

Ons verdict: Roland Emmerich is gekend voor zijn grote legendarische films vol epos en heldhaftigheid. 10,000 BC wijkt niet af van deze trend. De impressionante landschappen samen met state-of-the-art CGI maken deze film een ongelofelijk spectakel. Echter, het verhaal achter 10,000 BC had beter gekund, want de verrassingen in deze film waren van mijlenver te bespeuren. De historische accuraatheid moet je tevens ook niet verwachten. Ook bepaalde acteerprestaties waren met momenten lachwekkend (ik denk maar aan de scène van de blinde man bij de slaven en de wijze oude vrouw van de Yagahl-stam), maar wat had je anders verwacht in dit genre? In historische epossen vind je vaak stereotypes en clichés terug en 10,000 BC brengt hier spijtig genoeg niets nieuws. Tot slot nog even petje af voor de mooie acteerprestaties van de hoofdcast Steven Strait, Camilla Belle (prachtig koppel) en Cliff Curtis als barbaarse nomaden.

Besluit: 10,000 BC moet je in de cinema bekijken voor het ‘spectakel’- en ‘entertainment’-gehalte. Bekijk onderaan een interview met sterregisseur Roland Emmerich:Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

4 commentaren

 • Kenneth on 17 maart 2008 at 20:07

  4*? Zonder twijfel de meest positieve review die ik over het wereldwijd de grond ingeboorde 10000BC bc heb gelezen. Ik moet hem nog bekijken. Dus mijn persoonlijk verdict blijft nog even uit.

 • Dax on 18 maart 2008 at 16:34

  Ik vind het een aanrader, dus dan krijgt ie 4 sterren he :-)

 • blauwe ogen, een held en een kudde mammoeten / ideevous! on 7 april 2008 at 10:49

  […] wel wat tegengevallen. De beelden waren echt wel OK. Het verhaal daarentegen was een pak minder. MoviePulp zei dit: Roland Emmerich is gekend voor zijn grote legendarische films vol epos en heldhaftigheid. […]

 • De top 10 grootste openingsweekenden aller tijde in België op MoviePulp and other fiction on 6 juli 2015 at 18:25

  […] haalde in 2012 dankzij de distributie van Warner Bros. 1,39 miljoen euro op, bijna het dubbel tegen 10,000 BC! Independence Day en Godzilla konden spijtig genoeg niet opgenomen worden in het overzicht door te […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.