The Wheel of Time recensie op Amazon Prime Video België

The Wheel of Time recensie op Amazon Prime Video BelgiëThe Wheel of Time ***

Bedenker: Rafe Judkins (Uncharted)

Met Rosamund Pike, Michael McElhatton, Sophie Okonedo, Josha Stradowski, Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Shadow & Bone, The Witcher, Letter for the King & Cursed.

Het verhaal:  In een fantasiewereld, waar magie bestaat maar slechts enkelen hebben er toegang toe, kruist een vrouw genaamd Moiraine het pad van 5 jonge mannen en vrouwen. Dit leidt tot een gevaarlijke, wereldomspannende reis.

Wot Rosamund Pike GIF by Amazon Prime Video - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Dat het aanbod van streamingdiensten evolueert, is een evidentie. Je biedt nl. op bepaalde titels en je hoopt daarbij een film of serie binnen te halen. Maar toch zie je dat de verschillende internationale streamingdiensten zich proberen te positioneren. Netflix gaat de commerciële mar gevarieerde tour op met aandacht voor actie, terwijl Apple dan weer op zoek is naar de meerwaardefilm en Disney zijn franchises uitbouwt en met Star probeert meer de volwassenen aan te spreken. Bij Amazon Prime Video is het duidelijk dat ze mikken op 2 zaken: enerzijds volwassen content met een licht tintje Rated R, maar vanwege de grote investering in de prequel op Lord of the Rings, is het zich zeer sterk aan het vestigen in het fantasy-genre met o.m. het succesvolle Good Omens, maar ook de nieuwe titel Wheel of Time moet de fantasyliefhebber helpen aan zijn trekken te komen voor LOTR.

Yelling Wheel Of Time GIF by Amazon Prime Video - Find & Share on GIPHY

Nu, Wheel of Time is op zich niet slecht, maar het voelt net zoals Foundation aan als een verloren kans met het indrukwekkende boekenrepertoire van schrijver Robert Jordan dat niet tot zijn volledig potentieel komt. De manier waarop de makers een storytelling tot stand willen brengen zoals Game of Thrones met verschillende magiefamilies is te doorzichtig. Daar komt bovenop slechte chemie tussen de jongerencast en een steriele acteerprestatie van de oude rotten in het vak nl. Rosamund Pike & Michael McElhatton. De verzorgde CGI in de achtergrond vinden we samen met de praktische kostuums van de Trollocs een pluspunt, maar goed, het moet je wat liggen. Een vreemdere keuze vinden we het Rated R-aspect, maar dat varieert van overwegend meer PG-13 tot een lichte tint Rated R. Waarom Amazon? Waarom niet verder gaan?

Kortom, als The Wheel of Time een opwarmertje is voor het nieuwe Lord of the Rings, dan houden wij ons hart al vast. Van Wheel of Time hadden we meer verwacht! Oordeel zelf op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter