I Care a Lot recensie

I Care a Lot recensieI Care a Lot *** 1/2

Regie: J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed, Gunpower)

Met Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza Gonzalez, Dianne Wiest, Chris Messina, Isiah Whitlock Jr., Alicia Witt, Macon Blair,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Hustlers, Unsane & Only God Forgives.

Het verhaal: De succesvolle Marla Grayson werpt zich op als wettelijke voogd voor bejaarden, die zelf niet langer in staat zouden zijn om hun eigen financiën te beheren. Marla heeft een groot talent om de wet in haar voordeel te gebruiken en in het nadeel van haar klanten. Maar wanneer ze in contact komt met Jennifer Peterson, een schijnbaar perfect nieuw slachtoffer, beseft ze al snel dat ook Jennifer niet is wie ze lijkt te zijn. Terwijl Marla krampachtig vasthoudt aan haar ongrijpbare ‘American Dream’, staat haar een ijzingwekkend avontuur te wachten.

I Care a Lot recensie

Ons verdict: Tegenwoordig is het een serieuze opdracht om te ontdekken of een film effectief op Netflix België komt of niet. I Care a Lot is na Gunpowder Milkshake & Last Letter from Your Lover de zoveelste release die bij ons in bioscopen komt en niet meteen op de populaire streamingdienst belandt. Ik hoor velen daar misschien al in de verte over klagen, maar…

I Care a Lot verdient echt wel een bioscooprelease! De film van J. Blakeson gaat goed van start en heeft over de ganse lijn alles wat je kan verwachten van een goede film: Een strakke opbouw, verfijnd camerawerk, sterke editing & heerlijk pulserende elektronische muziek dienen als fundament voor I Care a Lot. Blakeson haalt daar de mosterd wat van Nicolas Winding Refd, gekend van titels zoals Drive, Only God Forgives & Too Old to Die Young. Maar het is bovenal het schitterend acteerwerk van Rosamund Pike & Peter Dinklage die I Care a Lot zo goed maakt. Pike haalde niet voor niks een Golden Globe op als Beste Actrice in een Komedie, hoewel ze daar toch even Dinklage vergeten zijn. Wat een acteur. Toegegeven, het scenario & plot van I Care a Lot is niet feilloos: The female perspective is a bit pushed & het einde is een beetje teveel van het goed. Op zich goed gevonden, maar teveel in de korte tijdspanne en vooral te traag gecut.

Kortom, I Care a Lot is een Amerikaanse versie van het werk van Deen Nicolas Winding Refd. Sterk werk van J Blakeson en blij dat deze in de Belgische bioscopen komt.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter