In productie: Het Smelt door regisseuse Veerle Baetens

Vrijdag 6 augustus is Veerle Baetens gestart met de filmopnames van Het Smelt, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. Het Smelt vertelt het verhaal van Eva die vele jaren na een snikhete zomer, die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden. Charlotte De Bruyne speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva. Sebastien Dewaele vertolkt de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder. Verder worden de andere kinderen vertolkt door Amber Metdepenningen (Tesje), Anthony Vyt (Tim), Matthijs Meertens (Laurens) en Charlotte Van Der Eecken (Elisa). Ook Femke Van der Steen (volwassen Tess), Spencer Bogaert (volwassen Tim), Simon Van Buyten (volwassen Laurens) & Olga Leyers (volwassen Elisa) maken deel uit van de cast.

Het boek Het Smelt werd ondertussen vertaald in meer dan 9 talen, waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans en Deens. Veerle Baetens schreef het scenario samen met Maarten Loix. Producent Bart Van Langendonck van productiehuis Savage Film, gekend van Rundskop, De Patrick, D’Ardennen, Le Fidèle & Dealer neemt de productie voor zijn rekening. De opnames vinden plaats over heel België.

“Naar de opnames van Het Smelt heb ik lang uitgekeken en naar toe gewerkt. Ik ben enorm blij met de mensen die ik rond me heb verzameld. Zowel cast en crew zijn van topniveau. Nu gewoon springen!”, aldus een enthousiaste Veerle Baetens.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt Het Smelt in het najaar van 2022 in de Belgische bioscopen. Paradiso Filmed Entertainment zal de film uitbrengen in Nederland.

SYNOPSIS: Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden om een beklijvende boodschap achter te laten.

 


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter