In productie: Dealer door regisseur Jeroen Perceval

Eerste kijk op Dealer met Ben Segers & Veerle Baetens door Jeroen Perceval

Op maandag 17 februari 2020 zijn de opnames gestart van Dealer, het regiedebuut van acteur Jeroen Perceval (Over Water S2, Tabula Rasa, Rundskop, De Dag) dat als Dreambaby groots werd aangekondigd op het Film Fest Gent 2019, met in de hoofdrollen niemand minder dan Ben Segers (De Collega’s 2.0, Bad Trip, Safety First) & Veerle Baetens (Duelles, Une Soeur), maar ook de jonge Sverre Rous die de 14-jarige Johnny speelt. We krijgen nu de eerste blik te zien op Dealer met 2 interessante foto’s! Ben Segers speelt Antony, een beroemde acteur met een zwaar uitgaansleven. Veerle Baetens neemt de rol van Johnny’s moeder voor haar rekening. Ook Bart Hollanders speelt mee als Luca, de leider van de bende waarin Johnny is verzeild geraakt. Voor Bart Hollanders is dit zijn eerste grote filmrol.

REGIE: Jeroen Perceval regisseert niet alleen de film, maar schreef ook het scenario voor DEALER. Zijn muzikaal talent en voorliefde voor rapmuziek zal tevens niet ontbreken in de nieuwe Vlaamse film. Perceval is vooral gekend als acteur uit Rundskop, D’Ardennen, De Dag en vele andere reeksen en films, maar DEALER is zijn eerste langspeelfilm. Jeroen schreef ook het scenario van D’ Ardennen in regie van Robin Pront en maakte de kortfilm AUGUST, die internationaal op veel bijval kon rekenen.

“Het grote publiek kent Ben van TV of als comedy acteur, maar ik heb hem gekozen voor zijn tragische kwaliteiten die hem perfect maken voor deze rol. En Veerle is de beste moeder die ik me kon dromen”, aldus Jeroen Perceval.

CAST:
  • Ben Segers werd bij het grote publiek bekend van komische rollen zoals Luc Turlinckx uit Safety First, maar hij speelde ook mee in De Zonen van Van As, de Collega’s 2.0, Biker Boys &  AUWCH! Segers speelt de rol van Anthony, een populaire theater en televisie-acteur én rolmodel voor Johnny. Ze komen elkaar in het verderfelijke nachtleven tegen.
  • Veerle Baetens vertolkt de rol van de moeder van Johnny. Ze is kunstenares en worstelt met psychische problemen, maar zij en Johnny hebben een nauwe band. Baetens is tegenwoordig vooral actief in Frankrijk waar ze onlangs nog de reeks CHEYENNE EN LOLA opnam en de hoofdrol speelde naast Guillaume Canet in het bijzonder succesvolle landbouwersdrama Au Nom de la Terre.
  • Voor Bart Hollanders is dit zijn eerste grote filmrol. Iedereen kent hem als Randy uit de SBS-televisieserie Callboys, maar hij speelde ook mee in Yummy en had een kleine gastrol in de speelfilm Terug naar Morgen.
  • De 14-jarige Sverre Rous is de jonge Johnny. Hij werd gecast en gaat naar school in Antwerpen.
  • De andere jonge acteurs zijn Hanna Macpherson, Aymane Sitiane, Abigail Abraham, Poal Caïro, Muzafer Ipekci & Illias Yagmouri.

SYNOPSIS:

DEALER vertelt het verhaal van 14-arige drugsdealer Johnny die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Hij droomt van een beter leven. Op een dag krijgt hij de beroemde succesvolle acteur Antony als vaste klant. Er ontstaat een bijzondere band tussen hen en beiden besluiten een ander pad te nemen.

De productie wordt verzorgd door Bart Van Langendonck en Sarah Marks voor Savage Film (Rundskop, De Patrick, Le Fidele, D’Ardennen,…). De opnames lopen nog tot 10 april 2020 in het Antwerpse.

Op 7 oktober 2020 wordt de film door Paradiso Filmed Entertainment verdeeld in de Belgische bioscopen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter