Une soeur recensie op VRT Nu

Une Soeur recensie op VRT NuUne soeur ***

Regie: Delphine Girard

Met Selma Alaoui, Veerle Baetens, Guillaume Duhesme,…

Speeltijd: 16 minuten

Ga kijken als je hield van De Dag.

Het verhaal: Een nacht. Een auto. Alie is in gevaar. Om te overleven moet ze het belangrijkste telefoontje van haar leven maken.

Veerle Baetens in de Oscar-genomineerde kortfilm Une Soeur

Ons verdict: Verrassing van de voorbije week was ongetwijfeld A Sister, een Franse kortfilm die een Oscar-nominatie in de wacht sleepte naast andere kortfilms zoals Brotherhood, Saria, The Neighbors’ Window & Nefta Football Club. Het zou iedereen in België een worst wezen moest Veerle Baetens niet één van de 3 rollen in de kortfilm vertolken.

Hoewel we bij MoviePulp.be geen fan zijn van kleine fragmenten onder de 15 minuten, moeten we wel zeggen dat we diep onder de indruk waren van Une Soeur door regisseuse Delphine Girard. Niet zo zeer vanwege de cast waarin Veerle Baetens opnieuw als politieagente de schijnwerper volledig naar zich toe trekt, maar vanwege de enscenering & cinematografie die je meteen vanaf de eerste seconde in de kortfilm trekt. Samen met de zeer soepele editing en de sterke cameraperspectieven in een toch wel commercieel genre als thriller snappen waarom deze kortfilm genomineerd werd. Dat gezegd zijnde, blijven stevig op onze honger, want in 16 minuten kan je nu eenmaal niet genoeg vertellen. Hopelijk wordt deze kortfilm dan ook gepromoot tot volwaardige film en kan Girard in de voetstappen stappen van o.m. Coralie Fargeat.

Kortom, Une Soeur blijft een kortfilm, maar is best beklijvend te noemen. Sterk debuut van aspirant-regisseuse & actrice Delphine Girard. Duimen voor die Oscar!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter